Șansă ratată

Petrotub Roman a jucat două partide pe teren propriu, consecutiv, în ultima etapă din retur şi în prima din play-off, înainte de Paște. În ambele, romașcanii n-au convins, deoarece nu și-au fructificat avantajul terenului propriu: 0-0 cu Kosarom Paşcani, după un meci pe care l-au dominat autoritar şi 2-2 (0-2) cu Bucovina Pojorâta. Rezultatele sunt considerate nefavorabile pentru formaţia pregătită de Valentin Avădanei şi Iosif Susanu, deoarece, privind retrospectiv acum, SCM Petrotub Roman ar fi putut avea un avans de 6 puncte faţă de a doua clasată înaintea celei de a doua etape din faza play-off. Prin jocul rezultatelor, dar și datorită propriilor prestații, acum înregistrează doar două puncte avans faţă de echipa de pe locul secund. În general, prima etapă din play-off a fost o etapă favorabilă echipelor care au jucat în deplasare. În acest context, Petrotub a scăpat cel mai ieftin: a luat un punct dintr-un meci pe teren propriu cu ultima clasată în seria 1-6, Bucovina Pojorâta, echipă considerată revelație a acestui campionat, deoerece a trimis-o în play-out pe formația din Moinești.

Faza in careul oaspetilor

La pomul lăudat…

Când nu-ți iei măsuri de precauție împotriva unei echipe ai cărei suporteri încap pe stadionul tău, e semn că nu-ți tratezi adversarul cu respect. Așa se putea întâmpla și cu echipa romaşcană, care a început meciul cu Bucovina Pojorâta, dorind, parcă, să înscrie un sac de goluri echipei adverse. Elevii lui Valentin Avădanei s-au năpustit spre careu, iar până în minutul 15 s-au înregistrat 3 ocazii de gol la poarta formaţiei din Pojorâta: Țapu, aflat pe linia careului mic, a tras în portar (min. 1), apoi Rareş Marin a nimerit un adversar din lovitură liberă de la 16 metri (13), pentru ca Stahie să şuteze de puţin pe lângă poartă, din lovitură liberă de la 18 metri (15). Când toată lumea credea că e o chestiune de timp până când Petrotubul va marca, oaspeţii au deschis scorul în minutul 28. La o centrare în careu a lui Botezatu, din lovitură liberă, Ruruc a reluat în plasă, cu capul, din marginea careului mic. Gluma s-a îngroșat 5 minute mai târziu, când Băhăcianu a majorat avantajul oaspeților, la 0-2, după câteva greşeli în lanţ ale defensivei romaşcane. Gazdele s-au trezit spre finalul reprizei, când Cosmin Țapu a avut posibilitatea să reducă din diferență.

Sofroni - la minge

Golul lui Popa a relansat meciul

Reveniți de la cabine deciși să șteargă rușinea unei reprize nereușite, Mădălin Popa a reușit cel mai frumos gol al meciului în minutul 47. Căpitanul echipei romaşcane, a reușit printr-o execuţie imparabilă, direct la vinclu, din lovitură liberă de la 17 metri, să marcheze pentru 1-2, dând astfel semnalul revenirii. Romașcanii au continuat să forțeze, dar Sofroni a ratat posibilitatea de a egala câteva minute mai târziu, când n-a reuşit să înscrie de la 14 metri. Strădaniile fotbaliştilor romaşcani s-au transformat în bucurie în minutul 63, când Enache a şutat lângă bară, din careu, la colţul scurt: 2-2. Gazdele puteau întoarce rezultatul, dar au ratat, prin Carnariu şi Enache, din poziţii favorabile. Oaspeții au încercat și ei să dea lovitura pe finalul meciului, dar, au ratat și ei, din două situații favorabile. Mai întâi a fost un şut peste poartă, expediat de la marginea careului mic, la o aglomeraţie în careu, apoi un şut în transversală, al lui Prundean, de la 35 de metri și meciul s-a terminat nedecis: 2-2.

Andrei Pavel - Cetatea Tg Neamt

Mână de ajutor de la Cetatea

Romașcanii au profitat de înfrângerea cu 1-2 de pe teren propriu a echipei clasate pe locul secund, FCM Dorohoi. Echipa a doua a Botoșaniului a fost învinsă, surprinzător, de Cetatea Târgu Neamț cu 2-1 (1-0). Golurile nemțenilor au fost marcate de Pavel, în minutul 27 și Munteanu, în minutul 47, iar pentru gazde a redus din diferență Orășanu, în minutul 80. A fost un meci în care gazdele au dominat teritorial jocul, fără să-și creeze ocazii clare, au dat tonul durităților în repriza secundă, încercând să provoace eliminări în rândul jucătorilor Cetății, au cerșit și un penalty, dar meciul s-a terminat cu o horă a bucuriei încinsă de ”plăieși” la centrul terenului. De notat că ambii antrenori ai Dorohoiului, Vespazian Colban și Vasile Prisacă au fost eliminați de arbitrul Gică Mihai, din Focșani, pentru proteste.

Ce spune regulamentul?

Fazele play-off şi play-out ale campionatelor de fotbal din Liga a treia se vor desfăşura după sistemul tur-retur, pe parcursul a 10 etape. Echipa care se va clasa pe locul I la finalul fazei play-off va promova în liga secundă. Rezultate înregistrate în etapa I: FCM Dorohoi – Cetatea Târgu Neamţ 1-2, Știinţa Miroslava – Kosarom Paşcani 0-1. După reprogramarea reprogramării fazei play-off este de aşteptat ca Petrotub Roman să aibă meci, etapa viitoare, tot pe teren propriu, cu FCM Dorohoi, vineri, 25 aprilie, de la ora 17. Pe tabloul play-out al seriei I, din Liga a III-a, s-au înregistrat rezultatele: Ceahlăul II – Bucovina Rădăuţi 0-0, Sporting Suceava – Aerostar Bacău 2-6. Clasamentul tabloului play-out arată astfel: 1. Petrolul Moineşti 18 puncte, 2. Ceahlăul II 13, 3. Aerostar 12, 4. Sporting 10, 9. Rădăuţi 9.

Cristi SOROCEANU

SCM Petrotub: Dornescu – Vlaicu, D. Marin, Carnariu, Stahie, Popa, Petrila, Rareș Marin, Sofroni, Enache, Țapu.

Au mai jucat: Pătraşcu, Harbuzaru, Talpalariu.

Bucovina Pojorâta: Tudor – Donose, Prundeanu, Ruruc, Tivodar, Antonescu, Ferreira, Cherariu, Botezatu, Pădurariu, Băhăcianu. Au mai jucat: Lazăr, Iuga, Stroia, Irimia. Antrenor: Bogdan Grosu.

1 Roman             11        5               4               2               16-11       19
2 Dorohoi          11        4               5               2               19-10       17
Paşcani               11        4               4               3               13-11       16
4 Tg. Neamţ      11        4               2               5               10-17       1
5 Miroslava        11        4               1               6               13-12       13
6 Pojorâta          11        3               2               6               10-20       11