Petrolul-Ceahlăul (20.10, 21.00, Look TV), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Duelul sărbătoriţilor

Petrolul și Ceahlăul se întâlnesc, în această seară, de la ora 21, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, în ultimul meci al etapei a 11-a, din Liga I. Gazdele celebrează, cu această ocazie, 48 de ani de la succesul istoric, cu 3-1, din Cupa Campionilor Europeni, cu Liverpool. Şase dintre componenții de atunci ai Petrolului, Mircea și Virgil Dridea, Octavian Dincuță, Alexandru Pall, Eduard Iuhas și Camil Oprișan vor fi prezenți pe moderna arenă, la meciul cu Ceahlăul. Pietrenii serbează 95 de ani de la înființarea clubului, chiar în ziua jocului.

Petrolul va ataca din primul minut

Petrolul îmbracă haine de gală la meciul cu Ceahlăul, în această seară. Mircea și Virgil Dridea, Octavian Dincuță, Alexandru Pall, Eduard Iuhas și Camil Oprișan au fost 6 dintre artizanii din urmă cu 48 de ani ai unei victorii istorice în fața legendarei Liverpool, cu 3-1, la Ploiești, după ce pierduseră cu 0-2 partida tur din Anglia. Cum în acele timpuri nu se ținea cont de golul marcat în deplasare, s-a mai jucat un meci de baraj, pe teren neutru, la Bruxelles, pe care Liverpool l-a câștigat cu 2-0. Actualul antrenor, Gigi Mulțescu, are o misiune dificilă, în fața unor tribune ce cântă, din primul și până în ultimul minut, celebrând bucuria fotbalului și te obligă mereu să ataci, indiferent de scor. Este clar că Petrolul va alinia o echipă ofensivă, care va încerca să supună unui adevărat asediu poarta Ceahlăului.

”Am mers pas cu pas, am încercat să rezolvăm problemele din mers, probleme tactice, fizice, de organizare a jocului, de toate… Rămânem în continuare cu acelaşi obiectiv, de a ne bate pentru titlu, dar va trebui să progresăm la fiecare meci. Şi aşa s-a şi întâmplat, după părerea mea, deci vom încerca și la meciul cu Ceahlăul să realizăm un progres și să învingem”, a declarat Gigi Mulțescu.

Mulțescu este antrenorul care în trecut a pregătit-o și pe Ceahlăul, deci cunoaște și potențialul de joc al pietrenilor, precum și capacitatea echipei de a produce surprize. Antrenorul Petrolului este conștient că meciul nu va fi unul ușor și că elevii săi trebuie să muncească mult în teren pentru a obține cele 3 puncte.

“Ne așteaptă un meci greu. Nu mai există meciuri ușoare, nu mai există echipe mici. Ceahlăul a urcat de altfel și în clasament. Este o echipă tânără, arțăgoasă, harnică, o echipă incomodă. Va trebui să muncim mult în teren, să fim foarte preciși, să nu ne complicăm existența singuri. Trebuie să jucăm iute şi să fim precişi. Oricum, vom avea probleme până când vom reuşi să spargem cazemata”, a mai declarat Mulţescu, care nu-i va putea folosi în această seară pe Mustivar și Fanchone. Înaintea acestei etape, Petrolul ocupă locul 3, cu 20 de puncte, la 5 puncte de liderul Steaua, iar Ceahlăul, cu 12 puncte, se află la numai un punct distanță de zona retrogradării.

Petrolul-Ceahlăul (20.10, 21.00, Look TV), ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul e în criză de puncte

Ceahlăul joacă la Ploiești cu gândul să nu piardă, fiind în criză de puncte și cu ambiția de a demonstra că rezultatul contra Stelei, 1-0, din Ghencea, nu a fost întâmplător. În plus, aniversarea celor 95 de ani de la înființarea clubului, locul ocupat în clasament și aerul ”rece” din subsolul clasamentului poate face ca echipa pregătită de Florin Marin să dea o replică dârză la Ploiești. O eventuală victorie a pietrenilor pe stadionul ”Ilie Oană” ar agita și mai mult apele în sânul formației ploieștene, care nu-și regăsește cadența, deși are ca obiectiv titlul și un lot format din ”stranieri”. Cu toate acestea, punctul slab al ploieștenilor este pregătirea fizică, aspect remarcat de Mulțescu la venirea sa pe banca tehnică a ”Lupilor galbeni”. Petrolul joacă combinativ, în viteză, dar ritmul nu este suținut și de o pregătire adcvată și, tocmai de aceea, antrenorul principal al Ceahlăului se gândește la o replică în defensivă a elevilor săi, care să nu le permită ploieștenilor să profite de eventualele greșeli neforțate.

”Ne așteaptă, un meci greu cu o echipă bună ce are un lot alcătuit în mare parte din jucători străini. Din ce știu eu sunt aproximativ 18 jucători străini la Petrolul. Majoritatea dintre ei sunt titulari. Ați văzut că rar, în primul 11, sunt 2-3 jucători români, jucători de calitate, ce pot să facă diferența. Noi venim după un eșec pe teren propriu, sper să facem un joc bun și să recuperăm din punctele pierdute pe teren propriu. Sper să ne organizăm foarte bine, să fim agresivi și să nu comitem erori, pentru că în situația în care vom comite erori decisive, jucătorii pe care îi au la dispoziție știu să profite și vom fi taxați”, crede Florin Marin.

Principalul pietrenilor a trebuit să surmonteze și psihicul jucătorilor, cel care a avut cel mai mult de suferit după meciul pierdut cu FC Botoșani, cu 0-1 de la Piatra Neamț, dar și după victoriile scăpate printre degete cu gaz Metan și FC Brașov.

”Cei de la Petrolul, după calculele hârtiei, pornesc favoriți. Mi-aș dori și eu și jucătorii să producem o surpriză la Ploiești, dar v-am spus: pentru a obține un rezultat bun, trebuie să ne organizăm foarte bine și să jucăm cu determinare mare, să fim agresivi și cel mai important este să nu comitem greșeli decisive, ce pot influența rezultatul final și să jucăm cu încredere”, este convins antrenorul principal al Ceahlăului, care nu-i va avea la dispoziție pe Achim, Clonin și Țepeș.

Petrolul, pedepsită de Comisia de Disciplină a FRF

La partida dintre Petrolul și Ceahlăul, spectatorii nu vor avea acces în două sectoare ale arenei ”Ilie Oană”, 103 şi 104 de la Peluza 1, ambele fiind închise în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FRF, ca urma a scandărilor rasiste de la jocul cu Gaz Metan, din runda precedentă. Gazdele estimează că la meci vor fi prezenți aproximativ 6.000 de suporteri și vor permite accesul pe stadion cu două ore înainte de startul oficial al partidei. În plus, peste 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploieşti, vor asigura măsurile de ordine publică la jocul dintre Petrolul și Ceahlăul.

Mihai STOIAN

Articolul precedentGrup Est Security a pierdut Curtea Domnească
Articolul următorPiatra Neamț își duce oferta de iarnă la Târgul de Turism al României