reclama autocenter

Hamza, dupa golul marcat

Ceahlăul a reușit să nu piardă la Ploiești în etapa a V-a a Ligii I, după ce a fost condusă cu 1-0, din minutul 6, grație golului marcat de Hamza. Pietrenii au egalat după pauză, la primul șut pe spațiul porții, în minutul 73, prin Golubovic. Petrolul, formată din 11 jucători străini, a atacat în valuri poarta apărată de Jovic, dar defensiva Ceahlăului s-a apărat fără greșeală. Curios este faptul că nemțenii au marcat după ce au fost chemați la marginea terenului pentru o ”repriză de vitaminizare”.

Petrolul – o echipă multinațională

Vasile Miriuță, Victor Asamoah, vitaminele, pregătirea fizică, forța grupului de jucători, axul central: Cânu, Marc, Achim, Golubovic, Jula, considerat a fi unul din cele mai solide din Liga I, au dat fiori Petrolului. Cosmin Contra a rămas fără victorie pe stadionul „Ilie Oană” de o lună de zile și a făcut modificări în formula de start: l-a ținut pe bancă pe Gicu Grozav și a trimis în teren ”11 stranieri”. Cu o veritabilă multinațională braziliano-franceză-spaniolo-portugheză-marocană, Petrolul a început jocul, așa cum se aștepta toată lumea, fără perioada de tatonare, în forță, cu atacuri în valuri. Golul a venit firesc, după o centrare a lui Boudjemaa la marginea careului mic, în urma căreia Hamza i-a luat fața lui Marc și a lovit balonul cu fruntea la colțul scurt: 1-0. ”Lupii galbeni” au dorit apoi să încheie prea repede conturile, ”biciuiți” de o galerie care nu a avut răbdare niciodată cu favoriții. Ratările s-au ținut lanț, dar cu fiecare atac, apărarea pietrenilor a prins încredere. Pe contraatac Constantinescu a dat fiori gazdelor, iar ocazia primei reprize a ratat-o Cânu, care a reluat peste poartă din marginea careului mic, o centrare din corner. Vasile Miriuță a schimbat primul, trimițându-l în teren pe Gheorghiu în locul lui Chitoșcă, iar flancul stâng al apărării nemțenilor, de unde au venit cele mai periculoase centrări în fața porții, nu s-a mai clătinat. Repriza s-a terminat cu un veritabil asediu la poarta apărată de Jovic, dar defensiva pietrenilor a ieșit cu bine din fiecare atac.

Joc la rezultat                      

La reluare Jovic a a vut o intervenție excelentă la șutul lui Abel, la firul ierbii, mingea fiind deviată de portarul nemțenilor în bară. Ușor-ușor, însă, Ceahlăul a ieșit din corzi, pe flancuri, iar la prima ocazie a reprizei secunde a egalat, reducând la tăcere asistența. După o repriză scurtă de vitaminizare la marginea terenului, Cazan a centrat în careu, la bara a doua, Constantinescu a așezat mingea pentru voleul lui Golubovic, iar șutul căpitanului Ceahlăului s-a dus perfect, în stâlpul din dreapta porții apărată de Pecanha și a intrat cuminte în poartă: 1-1. Au urmat atacurile fără orizont ale Petrolului, fiind clar pentru toată lumea că punctul nu mai putea scăpa Ceahlăului, după introducerea în teren a lui Ichim, în ultimul sfert de oră. Nici ieșirea neinspirată a lui Jovic, la un aut aruncat în careu, în minutele de prelungire, nu a mai modificat nimic din rezultatul muncit, care aduce un punct echipei pietrene. Punct nesperat, spun unii, dar așteptat de Vasile Miriuță, care a pus mai presus pragmatismul și a strâns cu echipa punct după punct în clasament pentru o iarnă liniștită.

Cristi SOROCEANU

Lot echipe:

Petrolul (4-2-3-1): Pecanha – Alcenat, Geraldo, Manasse (min. 24), Guilherme – Mustivar (min. 63 – Romario), De Lucas – Boudjemaa, Hamza, Priso – Camara (min. 77 – Teixeira)
Rezerve: Bornescu, Hoban, Benga, Grozav, Achim

Antrenor: Cosmin Contra
Ceahlăul (4-2-3-1): Jovic – Dumitraş, Marc, Cânu, Cazan – Achim, Stana (min. 66 – Onciu) – Constantinescu, Golubovic, Chitoşcă (min. 32 – Gheorghiu) – Jula (min. 75 – Ichim)
Rezerve: Miron, Rusu, Ştefănescu, Ţepeş

Antrenor: Vasile Miriuță

Clasament:

1. Astra                          4       4       0       0       15-4  12

2. FC Botoșani             5       3       2       0       6-3    11

3. ACS Poli                   5       3       1       1       8-5    10

4. Steaua                        3       3       0       0       7-2    9

5. Petrolul                     5       2       3       0       5-3    9

6. Oțelul                         5       3       0       2       6-5    9

7. Ceahlăul                   5       2       2       1       7-4    8

8. Pandurii                    5       2       1       2       7-7    7

9. Săgeata                       4       1       2       1       4-4    5

10. Dinamo                   5       1       2       2       4-5    5

11. CFR Cluj                   5       1       2       2       4-10  5

12. Vaslui                      3       1       1       1       5-3    4

13. Concordia             1       1       0       0       1-0    3

14. FC Brașov             5       0       2       3       3-7    2

15. Gaz Metan            4       0       1       3       3-6    1

16. U Cluj                     4       0       1       3       3-7    1

17. Viitorul                 3       0       1       2       1-6    1

18. Corona                   5       0       1       4       3-11  1

Andrei Marc a avut mult de furca la Ploiesti

Bojan Golubovic - la minge

Galeria Lupilor Galbeni

Miriuta impreuna cu staff-ul tehnic

Articolul precedentAutoturism făcut scrum
Articolul următorDr. Lazăr e pregătit de examen

3 COMENTARII

  1. Suntem mandri de voi!UN punct foarte bun ,cu o echipa solida dar cu probleme si pe atac si in aparare Petrolul nu poate termina campionatul mai sus de locurile 3-4 .Asteptam H(Otelul),vrem o victorie ,mai ales dupa acel 3-2 din retur,de acum se vor teme toate echipele cand joaca cu Ceahlaul,nici ziaristii,nici conducatorii ,nu ne vor trata ,decat cu… respect echipa.Hai Ceahlaul!

  2. Bravo Echipei pt. nivelul la care a ajuns.
    Avem incredere, motivare, dorinta, omogenitate. Toate duc la performanta. Daca am ajuns sa scoatem puncte cu Petrolul si Pandurii de ce sa nu speram si noi la Cupe Europene ?
    Forza Ceahlaul !
    Victorie clara cu Otelul !

Comments are closed.