reclama autocenter

În seara de 30 ianuarie, polițiștii din Târgu Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei aniversări la un local din oraș, s-au deplasat la fața locului, au întrerupt petrecerea. Și au amendat administratorul cu 10.000 de lei. La miezul nopții de 30 spre 31 ianuarie, polițiștii din Piatra-Neamț s-au autosesizat și ei cu privire la desfășurarea unei petreceri și au oprit distracția. Au fost aplicate două amenzi de 750 de lei, urmând ca și față de administratorul localului să fie luată măsura sancționării contravenționale.

”Aducem în atenția cetățenilor faptul că, în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”, a precizat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Totodată, pentru verificare modului în care se respectă măsurile anti-Covid, în ultimele 24 de ore, au acționat peste 100 de polițiști, jandarmi și polițiști locali în tot județul. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 56 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 49 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.228 de persoane. Echipele de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 6.700 de lei.

C.M.

Articolul precedentA lovit un bărbat cu mașina, l-a proiectat în șanț și a plecat
Articolul următorTriplu ”campion”: mort de beat, noaptea în trafic fără declarație și cu mașină fără RCA