ACTUALIZARE: Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a revenit, luni, 8 august, cu un set complet de fotografii, realizate în timpul capturii de droguri din data de 5 august. Vă prezentăm o parte dintre aceste imagini:

(ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

*****

ACTUALIZARE FOTOGRAFII Un kilogram de droguri ascunse-n roata de rezervă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE FOTOGRAFII Un kilogram de droguri ascunse-n roata de rezervă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞTIRE INIŢIALĂ: Tribunalul Judeţean Iași a decis, duminică, 7 august, la propunerea DIICOT Iași, arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a cetățeanului român Neculai P. și a celui albanez Moris S.

Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de “contrabanda calificată” și ”introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc”.

În data de 5 august, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, cu sprijinul câinelui polițist Noma, a descoperit, ascunse în roata de rezervă a unui autovehicul marca Mercedes Benz, cu care călătoreau un cetățean român și un altul albanez, ambii în vârstă de 22 de ani, două pungi vidate, ce conțineau o substanță vegetală de culoare maro și miros înțepător. Substanța, în greutate totală de aproximativ 1.200 grame, a reacționat pozitiv la testarea preliminară, fiind posibil a fi cannabis.

“De asemenea, la controlul corporal efectuat asupra cetățeanului român, s-a mai descoperit o pungă vidată în care se afla o substanță de culoare maro închis, de aproximativ 83 grame, susceptibilă a fi hașiș. Substanța vegetală a fost ridicată și trimisă spre analiză de specialitate la Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași, care a stabilit existența a 1.208 g de canabis și 83,3 g de hașiș”, a declarat agent principal Annabelle Paraschiv, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

“În legătura cu cele constatate, cetăţeanul român a declarat că pungă vidată în care se află cele 83 de grame îi aparţine şi a achiziţionat-o pentru consum propriu, în schimbul sumei de 100 euro, iar despre cele două pungi vidate de aproximativ 1.200 grame a afirmat că nu are cunoştinţă despre modul cum au ajuns în roata de rezervă a autoturismului”, potrivit comunicatului de presă al ITPF Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentOfertă „subţire” a bugetarilor din Suceava, Botoşani şi Vaslui
Articolul următorNeamț: Accident de muncă înfiorător
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.