• Drum Sigur 2018 2019Junior Achievement (JA) România și Holcim România organizează a cincea ediție a programului educațional ”Drum sigur – ABCdar rutier”.
  • Peste 900 de elevi din 20 de localități își vor însuși, prin metode learning by doing, reguli pentru deplasarea sigură pe drumurile publice.
  • Activitățile au loc pe parcursul mai multor ore desfășurate la clasă, cu participarea profesorilor, a voluntarilor Holcim România și a polițiștilor de la Serviciul Rutier.

JA România și Holcim România organizează a cincea ediție a programului educațional ”Drum sigur – ABCdar rutier”. Activitățile programului urmează să se desfășoare până la finalul anului școlar 2019-2020, în 31 de școli și unități arondate, din 20 de localități, din mediul rural și urban.

Cei 913 elevi de școală primară, participanți la ediția din acest an, își vor însuși, prin metode learning by doing, reguli pentru deplasarea sigură pe drumurile publice și vor exersa conduita rutieră preventivă. Ei vor fi stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și vor experimenta diferite situații inspirate de viața de zi cu zi și de specificul localităților lor.

„Chiar dacă 2018-2019 este al treilea an în care particip ca voluntar în programul ABCdar Rutier cu elevii claselor mici, pot să afirm că, de fiecare dată, sunt la fel de surprinsă de entuziasmul lor, atenția cu care răspund la întrebări și implicarea în jocuri. Mi-a făcut o adevărată plăcere să lucrez cu ei și să observ deschiderea cu care absorb informațiile. Mai mult, am realizat că sunt foarte conștienți de pericolele care pot apărea dacă nu respectă regulile de circulație, lucru care nu poate decât să mă bucure. Cu siguranța mă voi implica și în următoarea ediție a ABCdar Rutier și sper că voi întâlni copii care să fie la fel de receptivi și implicați”, a declarat Iulia Anca, voluntar Holcim România.

Programul se desfășoară secvențial, pe parcursul mai multor ore de curs, facilitate de profesorii pentru învățământ primar, în colaborare cu polițiști de la Serviciul Rutier și voluntari din partea companiei Holcim România. Clasele participante la program beneficiază gratuit de kit-ul educațional „Drum sigur” și de materiale suport pentru parcurgerea exercițiilor și formarea unui comportament preventiv în trafic.

”Elevii mei au participat cu mult interes la toate activitățile propuse și au corelat în permanență subiectele proiectului cu experiența privind respectarea regulilor rutiere. Deși temele păreau a fi bine cunoscute de elevi, modul în care au fost corelate cu experiența de viață a reprezentat un element de noutate cu un puternic impact formativ-educativ.” Profesor participant – Școala Gimnazială ”Calistrat Hogaș”, Roman

Programul din acest an școlar se derulează în localitățile Câmpulung, Cetățeni, Stâlpeni, Stoenești, Valea Mare-Pravăț (jud. Argeș), Aleșd Aștileu, Butani, Oradea, Țețchea (jud. Bihor), Brașov (jud. Brașov), Cluj-Napoca, Copăceni, Turda (jud. Cluj), Tărtășești, Voinești (jud. Dâmbovița), Chitila (jud. Ilfov), Horia, Roman (jud. Neamț) și Timișoara (jud. Timiș).

La edițiile precedente au participat peste 2.800 de elevi din localitățile amintite și 85 de voluntari Holcim, care au investit peste 1.000 de ore de voluntariat în pregătirea și desfășurarea activităților la clasă.

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip ”learning by doing” și ”project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement celebrează 100 de ani de existență.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 17staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 de angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Articolul precedentSupravegherea video, măsura de securitate la îndemâna oricui
Articolul următorNinsori slabe în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.