pietricica turism
serbarile zapezii

727 de locuri au rămas neocupate la clasa pregătitoare, din toamnă, după prima etapă de înscriere la școlile din județul Neamț. Nici derogarea dispusă de ministrul Educației nu pare a da șanse ocupării locurilor aprobate. Pe ultima sută de metri a înscrierilor din prima etapă, mai exact pe 20 martie, ministrul Ecaterina Andronescu a dispus ca și copiii mai mici de 5 ani și 8 luni să poată fi evaluați pentru avizul de înscriere. La Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț sunt, acum, doar 8 cereri depuse de părinții din tot județul, din 20 martie până pe 28 martie.

„Avem înregistrate 8 solicitări pentru evaluarea copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani începând din luna ianuarie 2020. Evaluarea acestor copii se va face în a doua etapă de înscrieri, la școlile unde vor fi înscriși”, a declarat inspectorul școlar general Elena Laiu.

Rămâne de văzut dacă vor mai fi părinți dornici să vină din toate colțurile județului pentru a depune o cerere la inspectoratul școlar, singura instituție care gestionează această situație. Dintre copiii înscriși până acum, sunt 525 care vor avea vârsta mai mică decât cea de școlarizare. Aceștia au fost declarați apți pentru școală în urma evaluării psihomotorii. Numărul copiilor înscriși până acum este 3.647, pe cele 4.374 de locuri aprobate în  județ, dintre care 3.122 vor avea vârsta de 6 ani împlinită la 1 septembrie, anul acesta. A doua perioadă de înscriere se desfășoară între 2 și 8 aprilie, părinții trebuind să completeze și să depună o cerere tip la secretariatul școlilor. Pe 11 aprilie se va ști exact câte locuri neocupate rămân din toamnă. (C.I.)