Peste 700 de accidente anul trecut în Neamț, 59 de oameni au murit pe șosele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul trecut, în județul Neamț s-au produs 717 accidente rutiere (cu 37 mai puține față de 2018), care s-au soldat cu decesul a 59 de persoane (- 1), rănirea gravă a 282 de persoane și rănirea ușoară a altor 647. Spre deosebire de 2018, prima cauză de accident a devenit indisciplina pietonilor, iar viteza excesivă a trecut pe locul II. De regulă, la accidentele mortale, care au drept victime pietoni, cele două cauze se combină în mod nefericit.

În mediul urban, pietonii ar trebui să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător și doar după o temeinică asigurare, iar în mediul rural, unde sunt mai puține treceri pentru pietoni, trebuie să fie mult mai atenți”, a declarat comisarul șef Mihai Mavriș, șeful Serviciului de Poliție Rutieră Neamț. ”În plus, pe timpul nopții, potrivit legislației, pietonii trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, pentru a putea fi observați, din timp, de către ceilalți participanți la trafic și, în special, de conducătorii auto”.

Punctul negru de pe harta rutieră a județului Neamț continuă să fie intersecția de la Căciulești, unde urmează să fie montate semafoare inteligente în viitorul apropiat.

C.M.

 

Articolul precedentGhid pentru alegerea de produse de manichiura profesionale
Articolul următorSistemele de alarmă, indispensabile în contextul actual