Astăzi, 22 martie, încă există locuri libere la programarea pentru vaccinare în 3 centre din județul Neamț. După o săptămână de la reactivarea platformei naționale, astăzi înainte de prânz erau 1.214 locuri disponibile la vaccinarea cu AstraZeneca. În ultimele trei zile s-au mai programat 618 nemțeni, potrivit ultimei informări comunicate de Direcția de Sănătate Publică Neamț în seara de 19 martie: „În momentul de față, sunt disponibile 336 de locuri la centrul de vaccinare din Cordun, 597 la centrul din Bicaz și 699 la Pipirig. Centrul de vaccinare din Piatra-Neamț nu are locuri disponibile, dar persoanele doritoare se pot programa pe listele de așteptare”. (foto vaccin.live, platforma creată de un grup de programatori din Sibiu, cu informații în timp real)

Puțin peste 6.000 de nemțeni s-au înscris pe lista de așteptare, până acum. Printre cei care își așteaptă rândul, sunt 238 de pietreni care figurează pe lista de la centrul de vaccinare de la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamț, unde se administrează serul AstraZeneca. Acest vaccin se administrează și la centrul din comuna Poiana Teiului, la care s-au înscris 77 de persoane în așteptare. Cei mai mulți nemțeni s-au înscris pentru Pfizer, primul vaccin adus în România.

„În județul Neamț au fost primite 42.869 de  doze de vaccin împotriva covid-19: 33.499 doze Pfizer BioNTech, 3.790 doze Moderna și 5.580 doze AstraZeneca, în 23 tranșe”, potrivit DSP Neamț. Vaccinarea cu AstraZeneca a început în 15 februarie la cele 4 centre din Neamț, fiind folosite 2.764 doze din lotul retras (din 3.050 primite, din care 6 pierdute) și semnalate 4 reacții adverse generale obișnuite, mai precizează autoritățile.

Vinerea trecută, autoritățile de la București au anunțat că se reia vaccinarea cu AstraZeneca în România, pe baza concluziilor date publicității de Agenția Europeană a Medicamentului.

C.I.

Articolul precedentOFICIAL: Liceenii din localitățile carantinate pot fi prezenți la simularea bacalaureatului, care începe mâine, 22 martie
Articolul următorTârgu Neamţ. Lecţii de medicină complementară la şcoala postliceală sanitară „Laureatus”