Peste 500 locuri de muncă la firmele din Neamț, pe final de august, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu mai puțin de 335 joburi sunt ofertate de firmele din zona Roman astăzi, 23 august, din cele 516 existente în județul Neamț. Sunt căutați în special meseriașii: tractorist, tâmplar, zidar, sudor, șofer, ceramist, electrician, faianțar, mecanic auto, mecanic agricol, lăcătuș mecanic, dulgher, drujbist, brutar, bucătar și lista poate continua. Cei fără nici un fel de calificare pot alege firme din domeniul construcțiilor, prelucrării lemnului, agricultură, confecții (30 de joburi), spălătorie haine. Pentru cei cu studii superioare sunt 10 posturi disponibile de ingineri în construcții, electrotehnică (4 joburi la o singură firmă), industria alimentară, dar și IT – angajator fiind Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Pentru zona Piatra-Neamț sunt doar 116 locuri de muncă disponibile în ultima săptămână a lunii august. Pe lângă specializările obișnuite – ospătar, patiser, sudor, șofer, agent de securitate, confecționer textile, ca noutate este cea de operator la mașini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului. În continuare, câteva firme caută să angajeze și persoane cu studii superioare. Posturile disponibile sunt pentru juriști, economiști, hidrotehniști, zootehniști, dar și pentru proiectant în construcții.

Cei care au calificare de sudor și sudor argon și nu au loc de muncă, se pot angaja la două firme, din comunele Drăgănești și Crăcăoani. Sunt cele mai noi oferte de angajare, din cele 65 de joburi rămase neacoperite până la finele verii în zona Târgu Neamț. În rest, sunt cam aceleași firme care încă vor muncitori calificați pentru silvicultură, industria mobilei, mecanică, comerț, construcții și foarte puține pentru horeca. Lămuriri privind firmele angajatoare și alte condiții pot fi cerute la numărul de telefon 0233.237780 al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț.

C.I.

Articolul precedentProiect public – dispozitiv de căutare a celor accidentaţi pe munte
Articolul următorEugen Țapu-Nazare: „Sprijin pentru familiile și companiile afectate de scumpirea energiei”