Peste 50.000 de petiţii de la pacienţi şi medici, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPeste 50.000 de petiţii, semnate de medici şi pacienţi, au ajuns pe masa Guvernului României, se anunță pe pagina de Facebook a Societății Naţionale a Medicinei de Familie.

Aproape 9.000 dintre acestea provin din județele Regiunii de Nord-Est: Bacău 350, Botoşani 70, Iaşi 1.442, Neamţ 1.100, Suceava 2.230 și Vaslui 3.500.

Cadrele medicale cer 6% din PIB pentru finanţarea sistemului, în timp ce bolnavii solicită servicii mai bune şi acces la medicamente. În plus, medicii vor o negociere pe noul contract-cadru şi o verificare a sistemului informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care le-a pus probleme de mai multe ori. Solicitările medicilor şi ale pacientilor vor fi transmise şi Ministerului Sănătăţii, Parlamentului României şi preşedintelui Klaus Iohannis.

 “Azi am depus la Guvern cele peste 50.000 de petiţii. Azi am mai primit câteva sute prin curier. Toţi aceşti semnatari, prieteni şi mai ales pacienţii noştri, îşi doresc un sistem de sănătate mai bun, doctori competenţi, act medical de calitate. Aceştia sunt pacienţii noştri, pe care îi vedem zilnic şi care VOTEAZĂ la alegeri. Poate se înţelege astfel forţa medicinii de familie. Acesta este doar începutul!”, a postat, pe Facebook, dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentFOTOGRAFII Ţigări la… rezervor
Articolul următorPersoanele care apelează la darea în plată nu vor plăti impozit pentru transferul de proprietate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.