0:00

ACTUALIZARE: Peste 400 de pacienți Covid internați în Spitalul Județean Neamț, în ziua cu peste 100 de cazuri  noi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: În situația transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, județul Neamț apare cu 106 cazuri noi și 46 de pacienți retestați pozitiv.

Municipiul Piatra-Neamț a ajuns la o rată de infectare de 6,25 la mie, iar Direcția de Sănătate Publică Neamț încă evaluează dacă și când se va declara carantina.

Cu incidență aproape de pragul critic sunt și comunele Pângărați și Dumbrava Roșie.

10nov rata covid prefectura

La nivel național, astăzi au fost anunțate 7.304 cazuri noi, din prelucrarea a 31.005 teste, potrivit GCS.

***Știre inițială***

Astăzi, 10 noiembrie, secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este plină, din nou, cu pacienți cu Covid în stare gravă. Sunt 15 pacienți internați (față de 12 ieri), dintre care 9 sunt ventilați mecanic (față de 6 câți erau ieri). Între timp, s-au mai înregistrat două decese la pacienți internați cu Covid. Este vorba de o femeie de 72 de ani și un bărbat de 79 de ani, amândoi având și alte afecțiuni, transmite conducerea spitalului.

Erau internați 402 pacienți pozitivi în spitalul județean, majoritatea cu forme medii de boală, iar alți 48 de pacienți erau în așteptarea rezultatelor la teste.

În județul Neamț, astăzi sunt cel puțin 110 persoane confirmate cu Covid, în plus față de ieri. Rămâne de văzut exact situația la zi și incidența după ce vor fi transmise datele de Grupul de Comunicare Strategică.

C.I.

Articolul precedentDublu eveniment – expoziție și lansare album Florin Mircea Zaharescu
Articolul următorGuvernul PNL, la raport: Noul model economic bazat pe dezvoltare și investiții este funcțional