bacau-accidentul-perchezitiiPolițiștii din Bacău şi de la “centru” au efectuat, joi, 27 octombrie, 10 percheziții în două penitenciare și la locuinţele unor persoane bănuite de tâlhării si înșelăciuni prin metoda “Accidentul”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române (IGPR). Prejudiciul a fost estimat la peste 400.000 de lei.

Acţiunile s-au derulat în Bacău și în 4 comune din județ, precum și în două penitenciare din Bacău și Dâmbovița. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproximativ 60.000 de lei, 70 de telefoane mobile, laptop-uri, bijuterii, cartele telefonice și alte mijloace materiale de probă. Față de 6 persoane, două femei și 4 bărbați, s-a luat măsura reținerii pentru de 24 de ore, urmând să fie prezentate Judecătoriei Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

“Din cercetări a reiesit că, în perioada iunie-octombrie, 4 persoane, aflate în stare de arest preventiv în penitenciare, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate și le-ar fi indus în eroare, atribuindu-și calități oficiale. Sub pretextul că rude apropiate persoanelor vătămate ar fi fost implicate în accidente rutiere, cei în cauză ar fi determinat victimele să înmâneze unor persoane necunoscute între 6.000 de lei si 25.000 de euro, pentru îngrijiri medicale în țară sau în străinătate, de care ar fi avut nevoie cei dragi”, potrivit IGPR.

Sumele de bani, a căror valoare totală depășește 406.000 de lei, ar fi fost ridicate de la locuintele victimelor de 9 persoane din județul Bacău, cu vârste între 17 si 39 de ani. De asemenea, anterior perchezitiilor efectuate joi, în aceeași cauză, polițiștii au depistat, în flagrant delict, două femei, de 20 și 35 de ani, asupra cărora au fost găsiți 33.000 de lei, bani ridicați de acestea de la persoane vătămate. În urma verificărilor, a reieșit că cele două nu ar fi cunoscut scopul ridicării banilor, fiind angajate de cei bănuiți pentru efectuarea unor activități de curierat. (ZCH NEWS; FOTO: IGPR)

Articolul precedentCiocnire cu glisiera la Dragomireşti
Articolul următorANM: Avertizare de ninsori din dimineaţa de sâmbătă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.