Direcția de Sănătate Publică Neamț a recepționat 3.217.600 de măști furnizate de Ministerul Sănătății pentru persoanele cu venituri mici.

Peste 3,2 milioane de măști pentru 60.000 de nemțeni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Transportul a fost făcut în 2 septembrie, chiar de firma Naguma Medical Supply SRL care a câștigat licitația pentru achiziționarea a 103 milioane de măști pentru 2,3 milioane de români. Măștile vor ajunge la primăriile din județul Neamț, iar primarii le vor distribui persoanelor care primesc ajutor social, familiilor cu un singur părinte, etc. „Am facut toate eforturile pentru a oferi Ministerului Sănătății, condus de dl. Ministru Tătaru, cel mai bun preț pentru a economisi banii statului și implicit ai românilor plătitori de taxe și vom face în continuare acest lucru. Este pentru noi o misiune extrem de importantă și o datorie de onoare”, a declarat Michael Topolinski, reprezentantul firmei. Acesta a adăugat că, în baza contractului încheiat cu Ministerul Sănătății, s-a reușit economisirea a 120 milioane lei din bugetul statului, oferind cel mai mic preț posibil în achiziționarea acestor măști. „Naguma Medical Supply, Guvernul Orban și Ministrul Nelu Tătaru depun eforturile necesare pentru a finaliza livrarea către toate zonele țării. Naguma Medical Supply este un partener de încredere, care înțelege importanța acestor demersuri și care are toate resursele necesare să ducă la bun sfârșit livrările asumate. Livrările continuă zilnic întrucât se dorește acoperirea unui număr cât mai mare de locații, în cel mai scurt timp, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de măști”, se precizează în comunicatul de presă al furnizorului.

Peste 3,2 milioane de măști pentru 60.000 de nemțeni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Măștile vor ajunge în perioada următoare la 60.000 de nemțeni, potrivit prefectului de Neamț. Alături de Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț, la recepționarea măștilor a fost prezent, ieri, prefectul George Lazăr: „În calitate de prefect al județului Neamț și reprezentant al Guvernului României, am recepționat astăzi pentru județul Neamț 3,2 milioane de măști ce vor fi puse la dispoziția autorităților publice locale pentru protecția familiilor și persoanelor defavorizate de pe raza unităților administrativ – teritoriale din județul Neamț”, potrivit postării de pe pagina oficială a instituției. Măștile sunt destinate și familiilor care primesc alocație de sprijin, pensionarilor cu pensie minimă de 704 lei, persoanelor încadrate în grad de handicap, potrivit OUG 78 din 21 mai 2020.

C.I.

Articolul precedentAPIA Centrul Judetean Neamt primește cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru culturile înființate în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică
Articolul următorCOD GALBEN Furtuni în Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava