Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava informează că peste 300 de persoane au fost infectate cu COVID-19 la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, precizează Grupul de Comunicare Strategică, pe portalul ŞTIRI OFICIALE.

“În urma obținerii rezultatelor testării PCR pentru COVID-19, efectuate la beneficiarii și personalul de îngrijire s-au constatat următoarele:

  • din 369 de beneficiari testați, 242 sunt pozitivi;
  • din 86 de cadre de îngrijire testate, 59 au fost depistate pozitiv”, precizează DSP Suceava.

DSP Suceava a dispus următoarele măsuri:
1. Izolarea celor 127 de beneficiari sănătoși,
2. Găsirea unei locații de tip hotel sau pensiune pentru plasarea în carantină a celor 59 de cadre de îngrijire pozitive pentru o perioadă de 14 zile, evitându-se astfel o posibilă infectare a membrilor de familie.
3. Pentru următoarele 14 zile asistența beneficiarilor va fi asigurată de personalul venit de la domiciliu, fără ca acesta să fie testat în prealabil.
4. Întreg personalul de îngrijire va purta pe perioada lucrului echipament de protecție alcătuit din: mască, ochelari, halate de unică folosință peste echipamentul obișnuit de lucru.
5. Se vor respecta cu strictețe măsuri de igienă personală: spălarea mâinilor cu apă și săpun, dezinfecție cu soluție pe bază de alcool.
6. Aprovizionarea constantă cu cantități suficiente de dezinfectanți pentru mâini și suprafețe. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Libertatea)

Articolul precedentNemțenii au la dispoziție încă 4 cabinete pentru urgențe stomatologice gratuite
Articolul următorÎn Neamţ nu e anunţat nici un caz nou de coronavirus * Suceava are 123 de cazuri noi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.