Polițiștii au intensificat activitățile pentru depistarea delictelor silvice, în acțiunea „Scutul Pădurii”, în Suceava, de exemplu,  fiind efectuate 3 percheziții domiciliare într-un dosar privind tăieri ilegale și furt de arbori și controale la firme suspectate.

Peste 200 mc lemn confiscat și 3 percheziții în „Scutul Pădurii”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa acțiunea de joi, 2 decembrie, au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice – Serviciul Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Pojorata, Poliției Orașului Dolhasca şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere. Acţiunea a vizat 10 firme din Suceava, zona Marginea- Volovăț – Sucevița, despre care existau informații că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Peste 200 mc lemn confiscat și 3 percheziții în „Scutul Pădurii”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale la Legea nr.171/2010 în valoare de 37.000 lei și au fost confiscați 211,71 mc material lemnos în valoare de cca. 47.000 lei. Acțiunea a vizat și probarea activității infracționale în mai multe dosare de infracțiuni la regimul silvic. Au fost continuate verificările privind o sesizare de joi, 2 decembrie, când persoane necunoscute au tăiat și sustras un număr de 5 arbori, specia molid, din pădurea Cantonului Silvic Isachia”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Vineri, 3 decembrie, polițiștii sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava au efectuat 3 percheziții domiciliare la trei bărbați din satul Capu Câmpului, comuna cu același nume. Aici au găsit și ridicat cantitatea de 2,81 mc lemn gater molid, 1,30 mc lemn gater molid, materialul lemnos fiind predat lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului. Polițiștii au deschis dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentDoi tineri din Piatra Neamț arestați pentru tâlhărie calificată
Articolul următorL2 Politehnica Iaşi a obţinut un egal în deplasarea de la Şelimbăr
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.