Polițiștii suceveni desfășoară acțiuni cu efective sporite însoțiți de lucrători de poliție locală și jandarmi, pentru limitarea răspândirii COVID-19. Se urmărește respectarea măsurilor sanitare de către organizatorii de evenimente private, precum și măsurile dispuse în ceea ce privește restaurantele, barurile, cafenelele din județul Suceava.

Astfel de verificări au avut loc în perioada 14-17 octombrie. Pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale impuse de rata de infectare înregistrată.

În toate unitățile de alimentație publică și la evenimentele private organizate, conform H.G. 1090 din 06 octombrie 2021, se efectuează controale cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

În seara de 16 octombrie, au fost organziate 16 acțiuni distincte la nivelul municipiilor și orașelor și alte 15 acțiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile polițiștii au efectuat 13.429 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, 4 persoane care nu au respectat măsura carantinării, 44 de persoane care nu au respectat măsurile individuale de protecție sanitară și 24 de persoane care nu au respectat restricțiile privind circulația persoanelor.

Au fost controlate 162 de unități economice, fiind identificate 3 unități care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor.

„Au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea acestora fiind de 17.000 lei. Sancțiuni în valoare de 11.000 lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități publice sau private cu încălcarea legislației”, a precizat comisar șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Poliţiştii suceveni vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea sau sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Angela Croitoru

Articolul precedent16 localități din Neamț în scenariul roșu COVID-19. Piatra Neamț are incidență a cazurilor de peste 11 la mie
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.