reclama autocenter

20.209 de tineri care au împlinit 18 ani și persoane nou intrate în sistemul public de asigurări de sănătate intră în posesia cardurilor de sănătate. Nadia Elena Harpa, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, a declarat, în ultima conferință de presă de la finele lunii mai, că beneficiari sunt nemțenii cărora nu le-au fost emise carduri până acum.

„Este un număr record de carduri care au fost tipărite și personalizate recent și care au început să fie distribuite titularilor. Este vorba despre asigurați ai Casei de Asigurări de Sănătate Neamț cărora nu le-au fost emise până în prezent aceste documente electronice. Titularii acestor carduri naționale sunt elevi care au împlinit 18 ani sau persoane nou intrate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate”, a declarat șefa CAS Neamț.

Cele 20.209 de carduri au fost preluate de reprezentanții CAS Neamț de la Imprimeria Națională București și ulterior predate Companiei Naționale Poșta Română, care le distribuie. Poștașii sunt cei care au obligația să înmâneze cardurile personal titularilor, la domiciliul acestora, sau unei persoane desemnate pentru reprezentare și numai în baza actului de identitate al împuternicitului. Persoana care primește cardul de sănătate trebuie să semneze de primire în borderoul poștal, confirmând primirea documentului. Cardurile care nu au putut fi predate titularilor nu se lasă altor persoane și nici în cutia poștală. „Factorii poștali au obligația, conform protocolului, să se prezinte de două ori la domiciliul destinatarilor și, în cazul când aceștia nu sunt găsiți, să lase aviz de prezentare. În termen de 10 zile, titularii cardului național îl pot ridica de la oficiul poștal de care aparțin”, a adăugat Nadia Elena Harpa.

Persoanele asigurate care nu au un card de sănătate emis au dreptul la servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale, materiale sanitare și altele asemenea, din pachetul de bază decontat prin Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate, în baza calității de asigurat ce se verifică de furnizori pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. (C.I.)

Articolul precedentÎncep înscrierile absolvenților de-a VIII-a pentru evaluarea națională
Articolul următorACTUALIZARE Surpriză electorală: PSD vrea președinții de Consilii Județene aleși direct de popor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.