0:00

Peste 13 milioane de lei, pentru „Cornul, laptele şi mărul” în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cursul acestui an şcolar, judeţul Neamţ primeşte de la Guvern 13 milioane de lei pentru punerea în aplicare a programului „Cornul, laptele şi mărul”. Potrivit prevederilor legale, preşcolarii şi elevii ar trebui să primească săptămânal două porţii de fructe şi/sau legume, tot atâtea de lapte, una de produse lactate şi cinci de panificaţie.

Defalcat, din totalul finanţării de la Guvern, 2,13 milioane de lei urmează să fie folosiţi pentru distribuţia fructelor şi legumelor, 4,48 milioane de lei pentru distribuţia laptelui şi produselor lactate şi alte 4,92 milioane de lei pentru distribuţia produselor de panificaţie. La aceste sume se adaugă 1,79 milioane de lei pentru „măsurile educative” aferente procesului de distribuţie a acestor produse. Mai exact, banii ar urma să fie folosiţi pentru vizite la ferme pomicole sau producătoare de lapte, precum şi pentru organizarea de concursuri şi zile tematice legate de consumul fructelor, legumelor şi lactatelor.

Potrivit graficului propus, pe zile, lunea şcolarii vor primi un produs lactat însoţit de un corn sau baton. Pentru zilele de marţi şi miercuri, în unităţile de învăţământ se vor distribui lapte şi cornuri sau batoane, iar joia şi vinerea mere şi, după caz, biscuiţi sau covrigi.

Proiectul privind aprobarea listei cu produsele ce urmează să ajungă în şcolile nemţene va fi discutat şi supus votului în şedinţa de lucru a Consiliului Judeţean, programată să aibă loc astăzi.

Alex SÎRBU

Articolul precedentBărbat înecat în canalul de fugă al Bistriţei, la Săvineşti
Articolul următorTârgu-Neamţ: Un biciclist băut a lovit o femeie pe trecere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.