0:00

Peste 1000 de amenzi şi 170 de permise reţinute într-o săptămână, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 19 – 25 aprilie 2021, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Neamț, în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului de viteză. În total, au fost aplicate 1.060 de amenzi,  reținute 171 de permise de conducere și retrase 38 de certificate de înmatriculare.

Acțiunile s-au înscris în Planul de Operațiuni Roadpol și s-au desfășurat sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a precizat subinspectorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Din totalul sancţiunilor, 679 au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză, 21 pentru depășiri neregulamentare, 8 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și 347 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 171 de permise de conducere.

Dintre acestea, 131 au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 8 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, 21 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 3 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și 6 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”.

În timpul acţiunilor, polițiștii rutieri au constatat comiterea a 5 infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

C.M.

Articolul precedentUn tată își caută fiul
Articolul următorMaricica Drăgan a renunțat la funcția de director financiar al Spitalului Județean Neamț