Peste 1.400 de liceeni și elevi de la profesională așteaptă, la aproape trei luni de la începerea cursurilor, să primească cei 250 lei acordați ca sprijin financiar lunar de la minister. Banii încă nu au ajuns în contul Inspectoratului Școlar Județean Neamț și nici nu se știe când se va întâmpla acest lucru. „Nu s-au primit fondurile din programul Bani de liceu, dar, de regulă sumele începeau să se acorde spre sfârșitul lunii noiembrie. Așteptăm, fiindcă nici nu s-a pus problema să nu fie bani”, a precizat inspectorul școlar adjunct Ioan Milea, președintele comisiei județene.

Anul acesta au fost admiși 1.408 elevi din tot județul, potrivit rezultatelor finale publicate. Sunt elevi care provin din familii ce trăiesc la limita sărăciei. Plafonul de venit este, de anul trecut, de până la 500 lei de fiecare membru al familiei, valoare majorată de la 150 de lei cât era până anul trecut. Cu toate acestea, numărul celor care și-au depus dosarele, anul acesta este mai mic, decât anul școlar trecut, când au fost admiși 1959 de elevi. Dintre aceștia, 878 învață la școlile din zona Târgu Neamț, Bicaz și Borca, 565 elevi învață în zona Roman și restul în Piatra Neamț.

Banii de liceu se acordă pe lângă bursa socială, pe tot parcursul studiilor, inclusiv în perioada examenelor de bacalaureat sau de diplomă, cât și în timpul stagiilor de practică. (C.I.)