Doi tineri și un bărbat au fost prinși de polițiști ieri, 29 decembrie, în timp ce vindeau artificii și petarde fără a avea autorizație.Astfel, în apropierea unui complex comercial din Roman, polițiștii au depistat în flagrant delict un minor în vârstă de 15 ani și un tânăr de 21 de ani, care dețineau, în vederea comercializării, peste 500 de articole pirotehnice din categoria P1 (emițătoare de sunet), fără a fi autorizați în acest sens”, a declarat agentul Georgina Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Tot în Roman, în aceeași zi a mai fost depistat un bărbat, de 38 de ani, care deținea ilegal 740 de articole pirotehnice de tip petardă și 10 baterii de artificii, toate din categoria celor interzise publicului larg.

Artificiile și petardele au fost confiscate în ambele cazuri și se fac sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Poliția reamintește faptul că articolele pirotehnice trebuie achiziționate doar de la persoane autorizate, care le vând în spații special destinate acestora, iar în cazul în care observați persoane care încalcă aceste reguli, sesizați poliția. „La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliți”.

A.H.

Articolul precedentProtest Europol în ultima zi a anului 2020
Articolul următorÎncă 55 de nemțeni pozitivi la coronavirus, din 4.875 cazuri noi în țară