Nici un caz de gripă în Neamț, până la această dată, dar peste 1.000 de nemțeni s-au prezentat la medic cu boli de sezon în prima săptămână de octombrie. De la medicii de familie, pediatri și spitale au fost raportate până acum 1.028 de infecții respiratorii acute. Cazurile cele mai grave – 10 – au fost internate, potrivit datelor furnizate astăzi, 11 octombrie, de medicii Compartimentului de supravegheri epidemiologică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Deocamdată, numărul bolnavilor nu este mare pentru această perioadă, precizează DSP Neamț, dar cei mai afectați sunt copilașii cu vârste între 2 și 4 ani (195 de îmbolnăviri).

În aceeași perioadă, 277 de nemțeni au fost diagnosticați cu pneumonie, dintre care 62 de persoane au avut nevoie de internare, cei mai mulți dintre bolnavi fiind sugarii în vârstă de până la un an.

Îmbolnăvirile de sezon pot fi prevenite, recomandă medicii, printr-o igienă riguroasă, prin practicarea sportului, prin consumul de alimente bogate în vitamina C, prin aerisirea zilnică a locuinței, sălilor de clasă, birourilor și a altor spații de muncă, printr-o echilibrare a perioadelor active cu cele de odihnă. „Pentru persoanele care prezintă simptomatologie de gripă și nu se ameliorează în 72 de ore sau prezintă boli asociate, recomandăm prezentarea imediată la medic”, adaugă dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, care mai precizează că primele doze de vaccin gripal vor fi primite în județ, de la Ministerul Sănătății, spre finele lunii octombrie. (C.I.)

Articolul precedentTâlhărie pe Bahrin, prejudiciu – o capră
Articolul următorȘedință după ședință la Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.