Actualizare: Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, până la ora 17:41 nu au fost înregistrate incidente deosebite în legătură cu desfășurarea procesului electoral. Au fost primite patru sesizări privind posibile incidente electorale, aflate în curs de verificare. Una dintre acestea vizează o secție de votare din localitatea Borlești, unde a fost semnalată utilizarea unui pix care ar fi permis ștergerea semnăturilor de pe lista electorală.
Actualizare: O femeie în vârstă de 69 de ani, din municipiul Roman, a acuzat o stare de rău în timp ce se afla într-o secție de votare. Membrii unui echipal al IJJ Neamț au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. Ulterior, aceasta a fost transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț la o unitate medicală.
Știre inițială: Turul al doilea al alegerilor prezidențiale se desfășoară fără incidente majore în Neamț, până la ora 12.00.
Deși interesul la vot este mare, nu au existat probleme majore semnalate până în acest moment de către Biroul Electoral Central.
Până la acest moment, sunt semnalate doar două cazuri, primul referitor la o postare apărută pe Facebook referitoare la minori care ar fi distribuit pliante electorale, iar cel de-al doilea caz se referă la continuarea a propagandei electorale. Ambele sunt în curs de cercetări.
Centrul Județean de Comunicare informează că în Neamț au fost făcute 1.068 de cereri pentru urna mobilă.
Biroul Electoral Județean a anunțat că mai multe instituții din Neamț au făcut cereri pentru urne mobile:
- Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – 201 de cereri
- Spitalul Municipal Roman – 161 de cereri
- Spitalul Orășenesc Târgu Neamț – 52 de cereri
- Spitalul Bisericani – 100 de cereri
- Spitalul Bicaz – 38 de cereri
- Centrul de Îngrijiri Roman – 33 de cereri
- Centrul de Persoane Vârstnice Pietricica Piatra Neamț – 17 de cereri
- Centrul pentru persoane vârstnice Alexandru cel Bun – 15 de cereri.
În județul Neamț, până la ora 12.00, au votat 89.280 de persoane.
Z.C.