Pesta porcină africană închide Oborul pentru animale de la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa urmare a focarului de pestă porcină africană de la Agapia, accesul cu animale în Oborul de la Târgu Neamţ va fi interzis pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată de către Primăria Târgu Neamţ, ca o modalitate de prevenţie.

Cetăţenilor din zonele limitrofe oraşului Târgu Neamţ le aducem la cunoştinţă faptul că, în fiecare luni, zi de Obor la Târgu Neamţ va fi interzis accesul cu animale la vânzare. În acest sens vor fi monitorizate toate căile de acces din zona Oborului, datorită faptului că oraşul nostru se află în zona de supraveghere a acestei peste porcine africane descoperite la Agapia. Aşadar, activitatea în Oborul cu animale va fi suspendată. Luni vor veni prin Obor reprezentanţi ai DSV şi ai Poliţiei Locale. Facem apel la cetăţeni să nu intre în panică, pentru că oraşul nostru este doar în zona de supraveghere, iar medicii veterinari sunt în alertă şi monitorizează strict pe cei care comercializează carne de porc”, ne-a precizat Vasile Apopei, viceprimarul oraşului Târgu Neamţ.

Oborul din Târgu Neamţ este organizat în fiecare zi de luni, având o tradiţie de peste o sută de ani. El este administrat de către SC Civitas COM SRL, societate subordonată Consiliului Local.

C.T. STURZU

Articolul precedentPatru contrabandiști de țigări arestați
Articolul următorDoi răniți după ce două mașini s-au ciocnit în curbă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.