0:00

Pesedeu ca la noi … n-are nime, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În târgu` cu cetate umblă o dumă cu dinți de aur, cum că o doamnă de culoare normală de la pesedeu e supărată fleașcă pe partidoi, că o făcut daraveli, ca să aducă un magazinoi taman lângă biznisul ` mneaei, ca să-i facă afacerea extraplată, adică mică. Acuma, dom` premare și junele șăf de la pesedeu au o problemă, că doamna pomenită nu se lasă cu una cu două și drept compensație i-o anunțat pă firu` scurt, că vrea să se face vice premare, că tot e moda cu schimbatu` la vice. Cumătru` den dreapta cu perciunii prinși la brâu (că-i cald), fiind mai haladit cu comerțu` zice să face madam o pancartă pe care să scrie INTRARE și să o pune la biznisu` `mneaei ca tot bulucul de popor să intre în magazinoi pe la ea prin prăvălie. O sunăm și-i zicem.

O șpionetă de pe la pesedeul de la noi ne-o șoptit la urechea internă, cum că junele șăf dă organizație s-o căzut în depresie pă el, după ce o fost dat la o parte de la pixu` cu semnăturile dă protocoale și se muncește să iasă în față, ca să arate cine-i șăf. În timpu` ăsta, o pus geana pe scumpa și gingașa doamnă vice de la cejeu, care în ochii șăfului e prea prezentă pren zeare și televizoare, deci ar cam trebui umbrită. Acuma, noi nu ne bagăm la relațiile dă partid, da` doamna vice credem că e o nucă cam tare pentru junele de la pesedeu, mai cu seamă că este posesoarea unui șarm debordant, la paritate cu aspectul mioritic al junelui care o cam uitat de ferchezuială și umblă cam dezlegat și nebărbierit. Și ăsta den mijloc o fost depresat și s-o scos cu rachiu` nostru de smochini păroase.

Am rămas un pic cam triști când am aflat că dom` vice Dan de la cejeu, ne-o anunțat că se duce în concediu pă persoană fizică. Că nu mai avem cu cine ne râde, bașca ne tot gândim la glaja aia cu pălincă pe care o tot lăudat-o luni de zile fără finalizare. Acuma, omu` are tot dreptu` la hodină, că nu-i ușor să te îmbolnăvești la comandă și nici să te culci seara șef și dimineața să te trezești ca-n titlu romanului lui Zaharia Stancu, adică fără foncție. Punem rămășag că nu se ocupă de păpușoi ci cel mai probabil o să lucre activ la o nouă fomulă de pet de dud la două litre pentru alte pălinci și rachiuri cu zurgălăi, că vine toamna și parcă vedem, că iară se aprinde filoxera la posturile de vice, că la vaccinuri nu s-o aplecat nimeni să cugete. Triste vremuri.

Articolul precedentCrăcăoani: Una caldă, alta rece
Articolul următor“Despre oameni și melci” ajunge la Roman