reclama autocenter

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță al Județului Neamț (SAJ) ar urma să participe, obligatoriu, la concursul național destinat pregătirii profesionale. Similar structurii de pompieri, care organizează competiție în toate etapele, până la faza națională inclusiv pentru serviciile private și de voluntari pentru situații de urgență, personalul SAJ se pregătește pentru a intra în calendarul oficial de gen. Singura noutate este, potrivit managerului SAJ Neamț, că echipajele care participau, până acum, la acest gen de concurs nu vor mai avea de suportat din buzunarul propriu costurile deplasărilor prin țară.

„Anul acesta, echipajele noastre participă la etapa națională a concursurilor de ambulanță ce va avea loc în luna noiembrie, la Zalău. An de an am avut echipaje la competiție, anul trecut ne-am situat pe locul 11. Va deveni obligatoriu și poate, astfel, poate va fi finanțat”, spune dr. Dorice Albu.

Cele două echipaje care merg la concursuri sunt formate – unul, din medic și asistent medical, iar celălalt din asistent și ambulanțier. Dacă până acum au ales să participe la competiție, plătindu-și drumul și cazarea, fără ca rezultatele să conteze în vreun fel pe linie profesională, înseamnă că pentru aceste cadre medicale și ambulanțieri pasiunea pentru ceea ce fac, zilnic, a fost mai presus. Iar cei a căror viață depinde de pregătirea, de rezistența fizică și morală, de răbdarea și fermitatea de care dau dovadă acești oameni au un motiv în plus să se simtă în siguranță, pe mâna lor. (C.I.)

Articolul precedentACUM: Sugar opărit, transportat cu elicopterul la București!
Articolul următorInterviu de departajare la Poliţia Neamţ – REZULTATE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.