Primarul Dragoş Chitic a dat asigurări, la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Piatra Neamț de joi, 12 martie, că persoanele plasate în carantină, în centre special amenajate, beneficiază de câte 3 mese pe zi, fiind alocaţi 50 lei pe zi/persoană.

“La Piatra Neamț este un spațiu alocat pentru persoanele aflate în carantină, persoane pentru care Primăria asigură hrana și alte materiale necesare. Pentru micul dejun de astăzi am livrat produse alimentare prin Direcția de Asistență Socială, care a răspuns prompt solicitării de acordare a necesarului de hrană. Astfel, în data de 12 martie s-au distribuit produse de bază, hrană rece pentru micul dejun, care au constat în: conserve de carne de vită, lapte, brânză tartinabilă, parizer, ceai, zahăr, gem, pateu, pâine semi-albă, margarină, napolitane, biscuiți, compot de fructe, apă. Toate aceste produse sunt ambalate de fabrica producătoare și aflate în termen de valabilitate”, a declarat primarul municipiului.

Dragoş Chitic a mai precizat că “Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț a predat produsele alimentare Poliției Locale, care le-a transferat către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, aflaţi la sediul destinat persoanelor aflate în carantină”. (M.E.Z.)