dragos chiticConferința de presă a primarului Dragoș Chitic de vineri, 13 februarie a fost un prilej de comunicare către opinia publică a situației în care se află două dintre cele mai mari societăți ale Consiliului Local, una nu foarte roz.

 Perla Invest- insolvență și nu prea

Societatea Perla Invest, care administrează ”vedetele” turismului din Piatra Neamț – telegondola și ștrandul – e la limita insolvenței, dar n-a intrat încă în procedură. Primarul Dragoș Chitic a anunțat că a avut o discuție cu managerul Cătălin Goldan și i-a pus în vedere să facă tot ce poate ca să crească veniturile societății și să evite insolvența. Din punctul de vedere al primarului, lucrurile la Perla Invest sunt clare, dar nu simple: ”Perla se află în dificultate. Există o cerere de insolvență, luni este termenul la care societatea trebuie să confirme sau să infirme datoria către firmă (societatea care i-a cerut insolvența – n.r.), apoi instanța se va pronunța asupra acestei cauze. Dl. Goldan are temă trasată să crească veniturile din ceea ce administrează societatea Perla, prin vânzarea a tot ce are liber și prin analizarea tuturor contractelor (mai ales a celor păguboase – n.r.)”, a declarat Dragoș Chitic, adăugând că, din discuțiile purtate, a ieșit mai ”optimist și zic că sunt șanse să evităm insolvența”. Care insolvență, spune tot dl. Chitic, nu ar fi, până la urmă, o variantă într-atât de neplăcută: ”Publiserv, iată, este pe final cu procesul de insolvență și aici s-a dovedit de succes”.

 Comandament pentru salvarea CMI Urban

”Încercăm, împreună, să identificăm soluții pentru salvarea societății. Intenția noastră este de a ajuta, de a ține în viață cele două societăți (CMI Urban și Perla Invest – n.r.) și să gândim împreună un plan de redresare. Sper să evităm intrarea în insolvență și, la sfârșitul acestui an, să vedem pași înspre bine”, a anunțat primarul Dragoș Chitic, în încercarea de a lămuri situația Companiei Municipale de Investiții Urban, care este departe de a fi roz. Înspre bine se poate ajunge după ce va fi reconstruită Piața Centrală, deși mai e mult până departe. Până atunci, Dragoș Chitic spune că ”Bazarul poate fi o șansă, o sursă de venit. Noua locație a fost bine agreată, are vad, este căutată”. La fel, mall-ul de peste Cuejdi poate deveni profitabil pentru CMI Urban, mai ales dacă scapă de el, acum fiind o gaură neagră, contabilicește vorbind, în care încasările nu se apropie de costuri. Dragoș Chitic a vorbit despre o eventuală ”scoatere la licitație în vederea administrării sau concesionării; vom vedea”. ”Putem găsi împreună soluții de redresare, dar trebuie să avem cu toții un interes de redresare”, a mai spus Dragoș Chitic.

 (D.O.)