pietricica turism

Mai bine de jumătate din mașinile care au fost oprite la control de inspectorii rutieri sunt cu probleme tehnice grave, ce atentează la siguranța tuturor participanților la trafic. Din ultimele date, reiese că echipele Registrului Auto Român Neamț au depistat 854 de mașini care n-aveau ce căuta pe șoselele din județ.

foto RAR

Din acestea, 583 aveau probleme tehnice sau de poluare. „Au fost verificate 854 de mașini, din care 68,26% neconforme, 216 mașini prezentau pericol iminent de accident, iar 3,04% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, respectiv documente false, expirate sau anulate. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a declarat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR.

Procentul mașinilor neconforme depistate în trafic în Neamț este mai mare decât cel de la nivel național, de 45,47% aferent controalelor din prima jumătate a anului. Au fost oprite în trafic pentru verificări 33.508 vehicule, iar echipele RAR-Poliție au dat 448 de amenzi, au retras 306 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise auto. Cele mai multe probleme tehnice constatate, anul acesta, țin de sistemul instalația electrică de iluminare și semnalizare, de sistemul de reducere a emisiilor poluante, la punți, suspensie, la sistemele de frânare și direcție. (C.I.)