crimbo 03

Ieri după amiază, în jurul orei 15, pompierii militari au fost alertați, pentru că pe strada Orhei, din Piatra Neamț, se simțea miros puternic, înțepător de gaz. La fața locului, s-a deplasat o autospecială, dar și un echipaj SMURD, însă zona nu a fost închisă circulației. Mirosul provenea de la una dintre instalațiile de gaz petrolier lichefiat, instalație montată la o benzinărie din imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În urma verificărilor, s-a dovedit că respectiva instalație, o adevărată bombă, de altfel, și la propriu și la figurat, pierdea gaz, iar doi muncitori se chinuiau de zor să remedieze situația. La fața locului s-a deplasat inclusiv și o echipă a Gărzii de Mediu, pentru a constata situația și pentru a face ancheta obișnuită în aceste situații.

”Nu știu ce e aici, dar miroase tare de tot. Noi așteptăm autobuzul, văd că au venit și pompierii. Ce să zic, miroase urât tare și butelia aia…”, spunea una dintre femeile care așteptau un autobuz în stația amplasată la câțiva metri de benzinărie.

 “Am izolat zona”

 ”În urma unei lucrări de verificare a instalației, mai precis a unei supape, din cauza presiunii, au existat scurgeri de gaz petrolier lichefiat. Imediat ce am fost sesizați, am izolat zona și am creat o perdea de apă, pentru a dispersa gazul. La fața locului, au venit și cei de la Poliție, care au închis zona și au aplicat procedurile în vigoare”, a declarat col. Ioan Nițică, inspector șef ISU Neamț.

  “Eu sunt la Bucureşti”

 ”Eu sunt la București în acest moment (ora 17 – n.r.), dar am fost informat despre acest incident și am înțeles că atât ISU, cât și Inspectoratul de Poliție au intervenit exemplar și au gestionat situația, astfel încât să nu se producă vreun dezastru. Am înţeles că valva respectivă a fost închisă mecanic până la urmă, că s-a făcut perdea de apă în perimetru și că urmează de acum să se golească tancul, dar circulația a fost reluată, pericolul a trecut”, a declarat prefectul George Lazăr. Întrebat dacă va dispune verificări suplimentare, eventual și din partea altor instituții abilitate, prefectul a răspuns categoric: ”Obligatoriu! Garda de Mediu. Chiar acum voi lua legătura cu dl. Iftimie Petrariu, ca să verifice cum de a fost posibil ca așa ceva să se întâmple. Nu ne jucăm cu stații GPL sau stații peco! Nu ne putem permite să ne jucăm, când vine vorba despre siguranța cetățeanului. Doamne ferește să se fi întâmplat vreo nenorocire! Acolo era zonă circulată, este spitalul… Este un semnal de alarmă, pentru că, chiar dacă acum s-a intervenit corespunzător și pericolul a fost îndepărtat, e posibil să fie probleme și în alte părți. Voi recomanda celor de la Garda de Mediu să verifice toate stațiile din județ”.

 Irina CĂLIN

crimbo 01

crimbo 02

Articolul precedentLa mulți ani primarului Otto Mayerhoffer
Articolul următorPasaj “subacvatic” la Piatra Neamț

1 COMENTARIU

  1. ce sa i faci ! daca nea BORCEA CRISTI na mai investit nici un banut in statiile astea ! BANUTII s au dus in STATE la shaormerie ,ori la DNA subt sechestru . DE UNDE MODERNIZARE?

Comments are closed.