premii copii caricaturaRezultatele supreme de la examenele naționale vor fi răsplătite și cu bani, nu doar cu locuri asigurate la liceu sau la facultate. Potrivit unui proiect de hotărâre, Guvernul intenționează zilele acestea să ofere stimulente financiare copiilor care au obținut media maximă, 10, la evaluarea națională, dar și la bacalaureat.

Astfel, fiecare absolvent de gimnaziu, care a trecut cu media 10 de evaluarea națională, va primi 1.000 de lei, iar fiecare liceean care a trecut cu nota maximă de bacalaureat sesiunea iunie-iulie va primi 3.000 de lei.

Proiectul va fi discutat în ședința de guvern de săptămâna aceasta, lista nominală a celor care vor primi răsplata urmând să fie aprobată prin ordin al ministrului Educației.

În Neamț, se poate spune cu certitudine că Miruna Mihaela Ignat, de la Colegiul ”Roman-Vodă”, va primi mia de lei, fiindcă este singurul elev din județ care a obținut media 10 la evaluarea națională.

La bacalaureat, sunt două fete, de la Colegiul Național ”Petru Rareș”, care au obținut media maximă – Laura Mihaela Gheoldan și Corina Hetea; ele se ”califică” la 3.000 de lei fiecare.

Proiectul hotărârii de guvern, integral:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/08/HG_media-10.pdf

Premianții din Moldova

Potrivit rezultatelor examenelor naționale, se califică la stimulentele guvernului elevi din toate județele Moldovei.

În Bacău, la evaluarea națională, 9 copii au obținut media 10, în vreme ce, la bacalaureat, doar Smaranda Ioana Camber, de la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu”, a luat maximum.

În Botoșani, evaluarea națională a fost trecută cu brio de 7 elevi, iar bacalaureatul a fost luat cu media 10 de Andreea Aștefanei (Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani) și Liliana Clim (Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi).

În Iași, 23 de gimnaziști au luat 10 la evaluare și doar două fete – Miruna Elena Bibire de la CN ”Mihai Eminescu” și Florina Pantilimonescu de la CN ”Costache Negruzzi” – au terminat bacul cu 10.

Suceava a avut doi gimnaziști cu 10 la evaluarea națională și 8 liceeni care au încheiat bacalaureatul cu media 10.

La Vaslui, la evaluarea națională au fost 7 medii de 10, iar la bacalaureat doar două (Bianca Gianina Arcăleanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” și Alexandra Ghintuială, de la CN ”Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad). (Dana OSTAHIE)

Articolul precedentACTUALIZARE FOTO O mașină defectă a aprins o miriște la Săvinești
Articolul următorPosturi de toate felurile la DGASPC Botoșani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.