UnknownAre 23 de ani, a absolvit anul acesta Facultatea de Drept de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și a intrat din prima la Institutul Naţional al Magistraturii. Şi nu oricum, ci în capul listei, cu prima medie pe ţară: 8,815. Amelia Băbuţă este din Roman, a învăţat la Colegiul Roman-Vodă şi şi-a dorit încă din anii de liceu să devină procuror. Nu doar că a reuşit, dar este singurul candidat din judeţul Neamţ care a obţinut nota 10 la interviu şi singurul din ţară notat cu 8,42 după probele etapei eliminatorii. Având în vedere dificultatea examenului de admitere la INM (există candidaţi care intră abia după 7-8 ani), reuşita Ameliei Băbuţă este absolut remarcabilă.

lista

Anul acesta, la „start” s-au aliniat 3167 de candidaţi din toată ţara, iar după testul grilă de verificare a cunoştinţelor juridice au mai rămas în cursă doar 425, printre care şi 10 din judeţul Neamţ. După celelalte probe (verificarea raţionamentului logic şi interviul) au fost selectaţi cei 140 de candidaţi care vor deveni procurori şi judecători. Ultima media înainte de linie a fost 7,643.

Din cei 10 nemţeni doar 5 s-au situat peste linie. Amelia Băbuţă este urmată de Daniel Ştefan Simion, aflat la poziţia 32, cu media 8,135; Alexandra Elena Larion (7,973), Alexandru Claudiu Pârlea (7,875) şi Andreea Alexandra Anton (7,820).

C. MIRCEA

Articolul precedentHidroelectrica vinde microhidrocentrale din Neamţ, Bacău şi Suceava
Articolul următorSăptămână redusă de muncă la ArcelorMittal Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.