0:00

Mai multe trofee de mistreț și de căprior, o armă de tip sportiv de 4,5 mm, peste 100 proiectile metalice și tuburi de cartuș de vânătoare sunt doar câteva din probele găsite și confiscate la perchezițiile făcute la doi localnici din Bârgăuani. Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț, însoțiți de mascați au descins luni, 26 august, la locuințele a doi suspecți de braconaj. Acasă la un bărbat de 40 de ani polițiștii au găsit și o armă sportivă de calibrul 4,5 mm, pe care acesta ar fi adus-o din Spania, dar pentru care n-avea autorizație, o lunetă, câteva tuburi de cartuș de vânătoare, 10 kg de carne de vânat congelată. „În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu deține calitatea de vânător și nu este autorizată pentru deținere/port și folosire de arme și muniții. Bărbatul, de 40 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Acesta este cercetat pentru săvârșirea în concurs real a infracțiunilor de deținere fără drept de arme neletale supuse autorizării, contrabandă calificată și braconaj cinegetic constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare, a declarat Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. Percheziții: Trofee de mistreț și căprior, o armă sportivă, lunete, cartușe de vânătoare găsite la Bârgăuani, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Acasă la amicul său de braconaj, un bărbat de 42 de ani, polițiștii au găsit nu doar o lunetă și două kilograme de carne de căprior congelată, ci o colecție întreagă de trofee: șapte trofee de mistreț, două perechi de colți de mistreț, două trofee de căprior și două crotalii de marcare a vânatului, neutilizate. Toate au fost confiscate și „vânătorului” i s-a deschis dosar penal pentru deținere fără drept de dispozitive electronice de ochire și braconaj cinegetic constând în vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare.

Perchezițiile au fost făcute și cu sprijinul polițiștilor de la Ordine Publică și de la Serviciul de Investigații Criminale ai IPJ Neamț. (C.I.)

 

Articolul precedentExpoziţie Simona Pascale la Galeria „Lascăr Vorel”
Articolul următorDoi răniți din cauza a doi șoferi paraleli cu regulile