Ofițerii anticorupție au pus în aplicare, în ziua de 5 decembrie, 3 mandate de percheziție, la sediul unui post de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, la domiciliul unui agent de poliție din cadrul acestei instituții și la domiciliul unei persoane fără calitate specială.

Dosarul penal a fost înregistrat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, ca urmare a unui denunț depus în luna august 2019  la D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și luare de mită”, se arată în comunicatul DGA  – SJA Vaslui. ”Ca urmare a percheziţiilor desfăşurate, în baza probatoriului administrat în cauză de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, reţinându-se comiterea infracţiunii de instigare la favorizarea făptuitorului”.

Polițistul este acuzat că a intervenit într-un dosar instrumentat de DGA Vaslui, în care se făcea cercetări în privința unui coleg de-al său, în sensul că a determinat o persoană – parte vătămată în dosar -, să revină asupra declarațiilor inițiale, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală cu privire la polițistul arestat și pentru îngreunarea cercetărilor în respectiva cauză. Agentul de poliție care a încercat să-și ajute colegul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, 6 decembrie, va fi prezentat Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. (ZCH News)