0:00

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală – 15 mandate de aducere, ZCH NEWS - sursa ta de informații”La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, polițiștii din Buzău efectuează 27 de percheziţii la locuințele unor persoane și la sediile unor firme din 3 județe și din municipiul București, bănuite de evaziune fiscală”, informează Poliția Română.

Perchezițiile au loc la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale din județele Buzău, Vrancea, Suceava și municipiul București.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite. Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal TVA și diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei. Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. La activități participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea,  Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău”, se arată în comunicatul IGPR. (ZCH News)

Articolul precedentGALERIE FOTO Incendiu la Blocul Turn Unic din Piatra Neamț
Articolul următorDirectorul Spitalului Târgu Neamț – incompatibil vreme de trei ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.