Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au efectuat trei percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări privind infracţiunea de favorizarea infractorului.

Percheziţiile i-au vizat pe trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 și 69 de ani, din comuna Dulcești și județul Constanța, care ar fi ajutat un bărbat, de 48 de ani, din localitate, să se ascundă. Acesta este condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare pentru influențarea declarațiilor. “În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, mai multe telefoane mobile și cartele SIM. Şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea audierii. În baza probatoriului administrat, față de 2 persoane, cu vârste de 21, respectiv 53 de ani, din localitatea Dulcești și județul Constanța, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea infractorului“, a declarat agent principal Georgiana Puşcaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn şofer beat a lovit un biciclist băut şi-au plecat împreună
Articolul următorAutoturisme furate în Italia şi Marea Britanie găsite în Bacău