0:00

Mai multe descinderi imobiliare au avut loc pe 16 noiembrie, în județele Neamț și Suceava, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări. Au fost puse în executare 15 mandate de percheziții imobiliare de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-noiembrie a.c., 5 persoane, cu vârste între 38 și 56 de ani, din Neamț, ar fi comercializat țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, nemarcate sau marcate necorespunzător. În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 31.808 lei, 1.380 de euro și 417.600 de țigarete (20.853 de pachete)”, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Neamț.

A fost descoperit și un autoturism despre care există bănuiala că ar fi fost folosit la săvârșirea infracțiunilor, acesta fiind indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor. Suspecții au ajuns la audieri, iar la final două persoane, de 47, respectiv 56 de ani, din Neamț, au fost reținute, pentru 24 de ore. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliție Română.

VIDEO: IPJ Neamț

(G.S.)

Articolul precedentÎncă o viață pierdută într-un accident rutier și trei răniți, dintre care doi copii de 2 și 6 ani
Articolul următorNinsori și vânt în regiunea Nord-Est
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.