În această dimineaţă, 15 decembrie, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Romană, desfăşoară o acțiune, la nivel național, privind nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în cadrul căreia vor fi efectuate 26 de percheziții domiciliare.

11 dintre acestea au loc, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul polițiștilor din judeţe, în Suceava, Ilfov, Olt, Dolj şi Mehedinți şi vizează scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc supuse autorizării, deținute ilegal.

Alte 15 acţiuni de acelaşi tip au loc în Prahova, Arad, Ilfov, Cluj, Vrancea, Brăila și Gorj pentru administrarea probatoriilor, din dosarele penale instrumentate, ce au ca obiect infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase.

„Activitățile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, privind săvârșirea  infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor“, precizează comunicatul IGPR.

Acțiunea beneficiază de sprijinul specialiștilor criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Ilfov.

Imagini de la acţiune puteți vedea mai jos.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Incendiu la cantonul silvic de la Gârcina
Articolul următorFOTO. Casă distrusă de flăcări în Horgeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.