Percheziții în Neamț și Bacău pentru o fraudă de 1,6 milioane de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informații17 percheziții s-au desfășurat astăzi, 3 august, la domicilii și instituții publice din județele Neamț și Iași. Acțiunea a fost coordonată de Parchetul European (EPPO), instituție care se ocupă cu investigarea, urmărirea penală și trimiterea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Cercetarea actuală vizează funcționari publici despre care se crede că ar fi sprijinit un grup infracțional aflat sub cercetare, acceptând să primească documente false, să elibereze documente false și să coordoneze pregătirea formală a dosarelor pentru a justifica plăți din fonduri europene, menționează un comunicat publicat de EPPO.

Conform anchetatorilor, grupul de crimă organizată ar fi înființat șapte societăți fictive, menite să ajute șomerii să își îmbunătățească competențele și perspectivele de angajare, în scopul de a obține în mod fraudulos subvenții naționale și ale UE. Suspecții ar fi angajat 197 de persoane sub pretexte false, fraudând astfel bugetul UE și bugetul național cu o sumă totală de 1,67 milioane de euro (85% aparținând bugetului Uniunii Europene și 15% bugetului național al României).

Perchezițiile domiciliare au mobilizat zeci de polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, precum și de la Brigada de Operațiuni Speciale și Jandarmeria Română – Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Z.C.

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Marcăm Săptămâna Mondială a Alăptării”
Articolul următorFOTO. Festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.