0:00

Percheziții în Neamț și alte 7 județe într-un dosar de trafic internațional de mașini de lux, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață, 23 iunie, 42 de percheziții au fost efectuate în 8 județe: Mureș (30), Vaslui (4), Teleorman (2), Harghita (2), Covasna (1), Sibiu (1), Bihor (1) și Neamț (2).

Dosarul vizează „cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea de grup infracțional organizat, abuz de încredere, tăinuire, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, conform IGPR.

Din cercetări, a reieşit că mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care, pe parcursul anului 2021 şi până în prezent, ar fi acţionat pe linia traficului internaţional de autovehicule de lux, prin închirierea sau achiziţionarea (în sistem leasing) a unor autoturisme de lux, autoutilitare, utilaje şi vehicule de tractări, pe care le-ar fi transportat din Elveţia pe teritoriul României, în vederea valorificării acestora în mod fraudulos sau pentru a fi dezmembrate, în vederea obţinerii ilegale de bani”, menționează aceeași sursă.

Acțiunea a fost desfășurată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș cu sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de investigații criminale ale inspectoratelor de poliție județene Vaslui, Teleorman, Bihor, Harghita, Covasna, Sibiu și Neamț.

Z.C.

Articolul precedentPiatra Neamț: Incendiu de la o lumânare la etajul IV al unui bloc
Articolul următorEvaluare națională 2022. Primele note, înainte de contestații, în regiunea Nord-Est. Rezultatele au fost afișate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.