perchezitii politiePoliţiştii din Botoşani desfăşoară, vineri (14 august) dimineaţă, 16 percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate a fi implicate în activităţi de contrabandă cu ţigări, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi are loc simultan în judeţele Suceava, Iaşi şi Bacău.
“În această dimineață, polițiștii din Botoșani, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, efectuează 16 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. La data de 14 august a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, cu sprijinul polițiștilor din Suceava, Iași și Bacău, efectuează 16 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete. Activitățile se desfășoară simultan la imobile aparținând unor persoane din județele Botoșani – 7 percheziții, Suceava – 6 percheziții, Iași – două percheziții si Bacău – o percheziție. Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie – august a.c., 16 persoane ar fi desfășurat, în mod repetat, activități de procurare, deținere, depozitare, transport și comercializare de țigarete provenite din contrabandă. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la peste 440.000 de lei. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri”, se menţionează în comunicatul citat.
La activităţile din această dimineaţa participă peste 60 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi şi Bacău, cu 17 de autospeciale. (ZCH NEWS)
Articolul precedentDescoperire extraordinară în Neamț: două oase gravate, vechi de 20.000 – 24.000 de ani
Articolul următorCopil de doi ani ars cu dulceață
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.