ACTUALIZARE 3: Șeful Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, a fost reținut joi (30 aprilie) seară de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. El a fost adus la DNA pentru a fi audiat după ce procurorii au efectuat percheziții la domiciliul acestuia, la cel al primarului Gheorghe Nichita, la Primăria Iași și în alte locații.

ACTUALIZARE Șeful Poliției Locale Iași reţinut de DNA! Primarul Nichita încă în audieri!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost condus, joi, la audieri, la sediul DNA București, după ce perchezițiile desfășurate la locuința acestuia, de procurori însoțiți de jandarmi, au durat timp de mai bine de șase ore, relatează Agerpres.

„Nu am ce să vă declar acum”, a spus primarul Nichita ieșind din locuința sa, însoțit de oamenii legii.

Potrivit avocatului acestuia, Marius Striblea, anchetatorii au găsit în casă doar un laptop, un reportofon și trei stik-uri de memorie.

„Urmează să fie dus la audieri la Direcția Națională Anticorupție (DNA) București. S-au efectuat percheziții acasă și la primărie. Au fost ridicate documente de la primărie și de acasă au ridicat trei stick-uri de memorie, un laptop și un reportofon”, a precizat Marius Striblea.

ACTUALIZARE 1: Primarul din Iași, Gheorghe Nichita, este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane, au declarat, joi, 30 aprilie, pentru Agerpres, surse judiciare.

El este suspectat că, în scopul obținerii pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucrători ai Poliției Locale Iași, respectiv funcționari publici cu funcții de conducere, instituție aflată în subordinea sa, să efectueze acțiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul polițienesc și bunurile aflate în dotarea poliției.

Sursele citate susțin că el dorea să cunoască exact deplasările unor persoane și toate detaliile legate de acestea. Primarul ar fi solicitat supravegherea inclusiv a persoanelor cu care acestea se întâlneau.

Aceleași surse au precizat că Nichita dispunea lui Liviu Mihai Hliboceanu, directorul general al Poliției Locale Iași, și lui Ștefan Avîrvarei, șef serviciu Poliția Locală Iași, să trimită polițiști din subordine în locurile unde știa că sunt persoanele despre care acesta dorea să obțină informații și le cerea să-l țină la curent cu toate detaliile, respectiv cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă și de unde vin.

Sursele judiciare subliniază că Hliboceanu, la cererea primarului, solicita unor polițiști din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituției, pentru a verifica autoturismele unor persoane, dar și pe cea a Evidenței Populației, pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor mașini.

ACTUALIZARE Șeful Poliției Locale Iași reţinut de DNA! Primarul Nichita încă în audieri!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞTIRE INIŢIALĂ: Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție efectuează joi, 30 aprilie, percheziții în 21 de locații situate în județul Iași, dintre care trei sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar ce vizează infracțiuni comise de la începutul anului până în prezent, relateayă Agerpres.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise de la începutul anului 2015 până în prezent. În cursul zilei de 30 aprilie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 de locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii efectuează joi percheziții la Primăria Iași, dar și la domiciliul edilului Gheorghe Nichita. De descinderi este vizată și Poliția Locală, inclusiv șefii acesteia.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Patronii – proxeneţi, în arest la domiciliu
Articolul următorCutremur de 3,8 grade în Vrancea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.