reclama autocenter

Actualizare: La cele 39 percheziții domiciliare au fost confiscate sume de bani consistente: 118.850 de lei, 9.485 de euro și 140 de lire, 1.288 de pachete cu țigarete, un dispozitiv de înlocuire a plăcuțelor de înmatriculare în mers, plăcuțe de înmatriculare false, precum și un pistol neletal și cartușe.

Descinderile au avut loc în Roman – Neamț, Iași, Suceava și Vaslui. Țigările erau aduse în Suceava, transportate cu mașini cu numere false până la Roman, ascunse în diverse imobile și apoi împărțite patronilor de firme din Neamț, Iași, Vaslui, Suceava.

Gruparea a acționat în perioada mai – noiembrie 2021 și a distribuit circa 300.000 pachete de țigări de contrabandă, provocând un prejudiciu de 4 milioane lei bugetului de stat.

22 de persoane au fost duse la audieri.

Iată comunicatul DIICOT Neamț:

La data de 08.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat un număr de 39 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Neamț, Iași, Suceava și Vaslui, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat care avea ca scop principal preluarea de importante cantități de țigarete de proveniență extracomunitară în vederea valorificării.
Colectarea țigaretelor s-a realizat, în principal, în localitatea Vicovu de Sus, județul Suceava, de unde au fost transportate, cu diferite autovehicule, până în municipiul Roman, județul Neamț, de unde au fost preluate și depozitate în mai multe imobile. Ulterior, țigaretele au fost distribuite către mai mulți beneficiari din județele Neamț, Vaslui, Suceava și Iași, majoritatea administratori ai unor societăți comerciale.
Pentru transportul țigaretelor, membrii grupării foloseau autovehicule ce aveau montate dispozitive speciale de înlocuire a plăcuțelor de înmatriculare, în mers, cu unele false, pentru a evita depistarea de către organele de anchetă.
În perioada mai – noiembrie 2021, membrii grupării au colectat, preluat, deținut, transportat și distribuit aproximativ 300.000 de pachete cu țigarete de contrabandă, de diferite mărci, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.288 de pachete cu țigarete de diferite mărci, sumele de 118.850 de lei, 9.485 de euro și 140 de lire, un dispozitiv de înlocuire a plăcuțelor de înmatriculare în mers, plăcuțe de înmatriculare false, precum și un pistol neletal și cartușe.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și SCCO Neamț, al polițiștilor din cadrul IPJ Bacău și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și IJJ Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

****Știre inițială****

O nouă acțiune de destrămare a unei grupări care se ocupa de contrabanda cu țigări s-a derulat astăzi, 8 noiembrie, în Neamț și Bacău.

Ofițeri de la Combaterea Criminalității Organizate din Neamț și Bacău sub coordonarea DIICOT Bacău au făcut mai multe percheziții la suspecții din cele două județe.

Cei vizați din Neamț au fost aduși la sediul DIICOT Neamț și ulterior vor fi conduși la audierile de la Bacău. Vom reveni.

 

C.I.

Articolul precedentACTUALIZARE FOTO&VIDEO Accident grav, cu patru victime încarcerate, dintre care una este în comă
Articolul următorFoto. Coliziune între un TIR şi un autoturism la Paşcani