Știre actualizată. Percheziţii DGA în Neamţ şi Iaşi pentru certificate false de vaccinare anti COVID, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Potrivit unor surse citate de presa centrală, percheziţiile ar fi vizat cabinetele unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani şi din Târgu Neamţ, dar şi la două centre de vaccinare, unul dintre acestea fiind cel de tip drive through din Piatra Neamţ. În Iaşi percheziţiile ar fi avut loc la cabinetul şi domiciliu unui medic de familie din comuna Ciohorăni.

În schimbul certificatelor de vaccinare s-ar fi achitat sume cuprinse între 100 de euro şi 250 de euro.

Știre inițială: 25 de percheziții au fost efectuate astăzi, 12 ianuarie, la domiciliile unor persoane din Neamț și Iași suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție pentru obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19. La acțiune au participat Polițiștii anticorupție ai DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Cinci persoane urmează să fie aduse la audieri. În cadrul acţiunii, vor fi ridicate obiecte, înscrisuri sau date informatice care pot constitui probe în acest dosar”, informează Direcţia Generală Anticorupţie într-un comunicat de presă.

Știre actualizată. Percheziţii DGA în Neamţ şi Iaşi pentru certificate false de vaccinare anti COVID, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSuspectaţi sunt medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe, care ar fi primit mită, pentru eliberarea de certificate de vaccinare unor persoane care nu au fost vaccinate, în unele cazuri aşa-zişii vaccinaţi nici măcar nu au fost la cabinetele medicale sau în centrele de vaccinare. Judecând strict în baza imaginilor furnizate publicității de DGA Neamț, putem presupune că este vorba despre o „afacere” foarte bănoasă.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Știre actualizată. Percheziţii DGA în Neamţ şi Iaşi pentru certificate false de vaccinare anti COVID, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAcțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor  D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

Angela Croitoru

Articolul precedentRoman. Încă o tânără lovită de un autoturism pe trecere
Articolul următorDeputat Mara Calista: „S-a făcut un pas important în procesul de prevenție a violenței domestice”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.