0:00

Foto. Percheziții ample ale DIICOT în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață, 19 octombrie, DIICOT anunță că au loc 19 percheziții „la domiciliul unor persoane fizice, la sediile mai multor societăţi comerciale şi punctele de lucru ale acestor entităţi comerciale” într-un dosar care vizează concurență neloială și înșelăciune. Toate perchezițiile din Neamț se desfășoară doar în municipiul reședință de județ. Acțiunea face parte dintr-o anchetă desfășurată în 23 de județe și municipiul București, poliția Neamț informând că au fost prejudiciate 106 societăți din întreaga țară.

Conform comunicatului emis de DIICOT, „în cauză, s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014 și până în prezent, reprezentanții unei societăți comerciale au achiziționat din spațiul asiatic cantități semnificative de robineți de diverse dimensiuni și tipuri, produse ce nu sunt certificate în vederea comercializării în Comunitatea Europeană, pe care le falsificau prin aplicarea de serii de identificare a unor produse similare achiziţionate în acest scop din Europa, dar în cantități mici. Ulterior toate componentele de instalații erau vândute ca provenind din spațiul comunitar, fiind certificate prin utilizarea de documente false.

Foto. Percheziții ample ale DIICOT în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe asemenea, ofertele comerciale prezentate, care conțineau datele tehnice ale unor robineți din Comunitatea Europeană, erau nereale și susținute de documente care să ateste în fals că respectivele componente corespund din punct de vedere tehnic și calitativ.

Totodată, componentele în cauză au fost comercializate ca fiind produse în Comunitatea Europeană, la prețuri mult mai mari decât produse similare fabricate în spațiul asiatic”.

30 de persoane au fost aduse la sediul DIICOT Neamț în vederea audierii.

Poliția Neamț informează că „10 percheziții au fost efectuate la domiciliul unor persoane fizice și 9 la sediul unor societăți comerciale și puncte de lucru ale unor entități comerciale”.

Z.C.

Articolul precedentUn bărbat din Săbăoani a murit pe bicicletă
Articolul următorDIICOT ocupat la Neamț: alte percheziții într-un caz de spălare de bani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.