reclama autocenter

papagalii fara bilet

Pepepedededeul de la noi, adica PPDD, odinioară violet bățos, acu e cam vânăt fleașcă la cearcăne, pentru e așa o brambureală pe la ei, că săracii conselieri nici numai știu pentru cine să ridice mâna ori picioarele. Ba-s majoritari, ba-s minoritari, când cu unu, când cu altu, unu vine, doi pleacă … săracii oameni, mai că nu le vine să zice că-s de la mulți de „P“ și tot atâția de „D“. Cum suntem noi miloși la pene, ne gândeam să-l împingem pe ăsta den mijloc ca să se face membrotei și el, să mai echilibreze partidu`, dar el o refuzat. Și unde mai pui de altă dandana pe capul pedepedede-ilor: … e vorba să le vină conducerea cea mare dă la Bucureșci și ei îs care încotro. Cumătru` den dreapta cu perciunii ferchezuiți la Gicu, zice că or luat și sală. Cam mare, de să umblă pe ei acuma să aducă, să invite, să face cumva să se umple sala, că bate la ochi și să face organizația de maro.

Un șpionete graur de pe lângă peremeu ne-o zis că domnu` polcovnic cu ochi albaștri, adică fostu` șăf  dă peremeu e la mare șucăr cu tribunu`, că i-o pus un alt membroi să conduce filiala în locu` lui. Și se apucă el să face investigății sub acoperire specifică, să vază cine-i insetele care s-o suit în locul lui și ce să vezi? Neica o fost șef dă achiziții la ăștia care ne vând apa de ploaie la preț de apă minerală, bașca ar avea în spate o seamă dă tinichele care-i răscolesc amintirile, mai ceva ca-n cântecul ălora de la Trei Sud Est. Acuma, dacă e să judecăm la rigoare, să nu creadă domnu` colonel dă pereme în rezervă, că nea omu` ăsta nu are și el ceva pus în geantă dă Vadim. Dacă-i adevărată vorba lu` cumătru` den dreapta : În dosare să ne tăiem!, însemnează că o să fie aruncate ba la unii, ba la alții. Ce? Evident, dosarele …

Ne zice o coțofană, cam bălaie la cioc (hai noroc!), cum că un nene maimare peste județ cândva, s-o apucat să semneze ca premarele și-o dat păduri la oameni, ca să aibe. Acuma, că o dat, nu-i așa mare baiu`, dar altă dandana îi mestecă neuronu sfios. Că cică s-o apucat, să vorbește cu oarece neici de pe la controluri finănțoase, să-i bage supt preș pe oarece concurenți dă sifoane, care nu-i lăsau gâlcile să respire pă persoană juridică care era. Și controalele or funcționat, drăguțele de ele, că la unii li s-o înfundat, la alți li s-o aplecat, la restu` s-o uscat și-o căzut. Partea veselă e, că acuma s-o schimbat calimera și ăia pomeniți mai sus o ieșit de supt controale și se pregătesc cu joc de glezne, să-i aplice lui domnu` ăsta forestier niște șuturi rusești, proporționale cu cele primite de ei de prin alte părți, dar cu expeditor cunoscut. Din ce știm noi, cică mai este niște procorori care vrea să-și mărească cifra de succesuri cu oarece dosare pă seama șuturilor, ce se vor administra generos și la ofertă.  E de urmărit cazu`. Vorghim.

Articolul precedentSINAXAR
Articolul următorVreme capricioasă