pietricica turism

papagalii fara bilet

O dumă cu dinți de aur den partidu cu doi de “p” și doi de „d” zice că în ciuda faptului că este destul de mic e al dracu` de agitat. Cică fost șăf, dom` Mișu, ca să arate că are  mușchi de politică pă el s-o apucat să-și facă un partid cu iz dă centru stânga, al Dreptății Sociale pe numele său de botez. Acuma nu știm dacă partenerii politici s-o speriat tare, dar actuala filială pepedede are motive să se simtă jenată, că cică dom` Mișu o luat la remorcă în noul partiduț vreo două zeci de foste organizații ale fostului partid unde o fost șăf. Și cică nu-i mare lucru dacă nu comva și șăfu` de cabinet al lui domnu` Moisii ar fi cooptat la noua echipă. De unde deducem că oamenii se pot bate și în partide, nu numai în săbii, pălmi, pari și obiecte ascuțite.

Auzim pă surse, că doamna fostă vicepremare la noi o suferit un oarece accident consecutiv căruia ligamentele de la aparatul de mers pe jos o cedat. O seamă de inși o sărit în sus să zice cum că o ajuns-o blestemele. Dar de la cine și cum nu zice nimeni. Cumătru` zice că pot să fie de la serviciul dă pașapoarte, dar cum astea nu se semnează pă persoană fizică greu dă zis dacă sursa este credibilă. Acuma dincolo dă blestemuri, noi judecăm că nu se cade să te bucuri de năcazul omului, pardon, doamnei și îi urăm înzdrăvenire grabnică. Pe de altă parte, noi știm că doamna fostă vice este o bună creștină și o să-i ierte pe cârcotași, adică cu o sumă de lumânări aprinse și aceeași sumă de acatiste, sursa blestămelor se atenuează și efectele asemenea. Aferim!

Am stat zilele astea și ne-am cugetat pă noi ce gulgute și coșerole s-o dat în popor, cum că la pepededeu or să fie schimbări de șăfime. Că dom` Șerban pleacă în munți la partizani și vine dom` Moisii, că ambii amândoi se bat în dosare, că se plimbă interese pe linia unui domn influent de la noi, că se bat drumuri la capitală ca să se aranjeze treburile și unul din ei să fie deasupra celuilant. Acuma, indiferent de dosarele unuia sau altuia, noi știm că amândoi au oarece deranjuri. Unul din ei este sfădit pă persoană fizică cu nașul și celălant, tot sfădit, dar cu niște biznisuri mai vechi care nu se  lasă acoperite. Dacă se ajunge la păruieli cu hârtii o să fie veselie la pepededeu.