0:00

Penurie de locuri de veci în Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sursă Foto: Cimitirpietricica.mmb.ro

Municipalitatea pietreană caută soluții pentru a mări capacitatea Cimitirului Pietricica. Rata mare a mortalității dar și faptul că în cimitirul Borzogheanu nu se mai concesionează morminte sub nicio formă au făcut ca Cimitirul Pietricica să fie ocupat în proporție de 100%. Astfel, conducerea Primăriei Piatra Neamț a decis să mărească suprafața cimitirului Pietricica cu încă aproape un hectar.

Potrivit viceprimarului de Piatra Neamț, Bogdan Gavrilescu, problema se poate agrava în decursul a câțiva ani pentru că nu există terenuri pe care să poată fi amenajate cimitire noi, conform normelor legale în vigoare, iar cei ce au dorit să amenajeze cimitire în regim privat nu au primit aprobare de la BOR.

Căutăm soluții pentru a extinde Cimitirul Pietricica. Practic, cele două cimitire din Piatra Neamț sunt declarate închise. Există această suprafață care trebuie reamenajată pentru a se putea face această extindere. Astfel se mai fac în jur de 900 de locuri de veci și ar fi suficiente pentru încă aproximativ 2 – 3 ani. În acest interval de timp va trebui să găsim un nou teren pentru un nou cimitir. Lucru care în condițiile actuale, cu noile prevederi normative, cu respectarea zonelor de protecție…este foarte complicat”, declarat Bogdan Gavrilescu, viceprimar al muncipiului Piatra Neamț.

Cimitirul Pietricica are o suprafață de 73837 metri pătrați, a fost dat în exploatare cu peste zece ani în urmă, iar acum este ocupat în proporție de 99%. (E.C.)

Articolul precedentAmendă de 5.000 de lei, cheresteaua și autoutilitara confiscate
Articolul următorMeteorologii anunță ploi însemnate până pe 1 august
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.