Pentru drumari, iarna vine în week-end!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe drumurile judeţene din Neamţ nu s-au înregistrat evenimente deosebite cauzate de condițiile meteo nefavorabile. Bucuroși că au motive să-și consume stocurile de material antiderapant, drumarii au lucrat la foc automat pentru a se asigura că pe toate drumurile se circulă în condiții de siguranță. Mai mult, în zonele cu risc ridicat lamele și sărărițele au lucrat și ziua și noaptea. În Piatra Neamț, circulația pe principalele artere s-a desfășurat în condiții normale. Societățile Consiliului Local care se ocupă de deszăpezire în oraș s-au apucat de curățat inclusiv trotuarele de pe bulevardele central ale municipiului Piatra Neamț.

”Pe drumurile județene s-a intervenit cu utilaje pe toate sectoarele de drum. Un număr mai mare de utilaje a răspândit material antiderapant în zona Roman, pe arterele județene din comunele Valea ursului, Făurei, Tupilați precum și pe drumul Hanu Ancuței – Girov. De asemenea s-a insistat și în zona Târgu Neamț, pe Grumăzești – Topolița, Răucești – Oglinzi, Horaița, Borca și în continuare în zonele Bicaz Chei, Roznov – Tazlău. În principal s-a răspândit antiderapant, dar în zonele unde s-a impus s-au folosit și utilajele cu lamă. Împânzirea materialului antiderapant s-a făcut și se va face în continuare, atât timp cât condițiile meteo o impun, în două etape: de la ora 14 până seara, când există pericol de îngheț și de la trei dimineața până la ora șapte dimineața, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții normale mai ales că la primele ore sunt elevi și categorii de personal care merg spre școală sau spre locul de muncă. În comune nu s-a înregistrat niciun fel de problemă, mai ales că ei își asigură singuri deszăpezirea. În continuare este supravegheată permanent starea drumurilor și se ține legătura, prin ofițerul de serviciu cu cei din teren și cu cei de la ISU. Se au în vedere pantele și zonele unde înghețul se instalează rapid din cauza temperaturilor scăzute și a curenților de aer rece. Se acționează ori de câte ori e necesar, în afara programului stabilit. Sperăm ca în continuare să nu avem evenimente deosebite și să asigurăm circulația în condiții de siguranță pe drumurile județene”, a declarat Dan Manoliu, vicepreședinte al CJ Neamț.

”Eu zic că până acum e bine, o să vedem și ce spun cetățenii. Deocamdată nu avem reclamații sau sesizări. În Piatra Neamț sunt peste 300 de străzi și noi lucrăm cu 8 echipaje, etapizat, în 24 de ore se trece pe toate străzile. Conform planului, deszăpezirea se face pe arterele principale în prima etapă urmând să se acționeze în etapa a doua și pe celelalte străzi. În același timp, mașinile trebuie echipate corespunzător și să aibă cauciucuri de iarnă. Cetățenii pot anunța dacă au probleme și chiar dacă echipajele noastre nu ajung imediat, vin și rezolvă situația. Facem din nou apel la locuitorii municipiului Piatra Neamț să-și curețe aleile din fața caselor sau a blocurilor, iar măsura este valabilă și pentru comercianți”, a precizat Elena Boengiu, director Publiserv Piatra Neamț.

Potrivit conducerii CJ Neamț, precum și a Primăriei Piatra Neamț echipajele care asigură deszăpezirea se pregătesc pentru ce e mai rău. Potrivit informațiilor meteo parvenite de la ANMH și transmise în mod special drumarilor, la sfârșitul acestei săptămâni sunt anunțate ninsori abundente. De altfel, există și o informare meteorologică, potrivit căreia în intervalul 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 12 vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica viscolind ninsoarea.

Irina CĂLIN

Articolul precedentCele mai mici prețuri
Articolul următorSe împarte bugetul judeţului